Go back

W-B strijdend ten onder tegen Zulte Waregem: 1-3

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn eerste wedstrijd van 2015 niet kunnen winnen. Het eerste competitieduel onder Guido Brepoels werd met 1-3 verloren van Zulte Waregem. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. 

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Junior Malanda, de oud-speler van Zulte Waregem die vorig weekend overleed, en Jo Vanhecke, directeur van de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Tijdens een lange 28ste minuut -28 was het rugnummer van Malanda bij Zulte Waregem- bewezen de supportersclans van beide ploegen eer aan de te jong overleden middenvelder. Respect over clubkleuren heen.

Voor zijn debuutwedstrijd als T1 van W-B kon Brepoels weer beschikken over Aboubakar Oumarou. De Kameroener maakte tegen Essevee zijn wederoptreden na maandenlang blessureleed. Zijn laatste wedstrijd dateerde al van 16 augustus 2014 op het veld van Charleroi. Ook Robin Henkens en Siebe Blondelle behoorden tot de basiself. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Ibou, die met links hard het zijnet trof. W-B kende een sterk eerste halfuur, met veel pressing op de bal, weinig ruimte tussen de linies en af en toe eens een kans. Renaud Emond kreeg een prima mogelijkheid, maar verslikte in zich in zijn controle zodat Sammy Bossut nog in de voeten van de aanvaller kon duiken.

Het balbezit was voor Zulte Waregem. Ook de bezoekers kregen in de eerste periode goede kansen. Colin Coosemans kon nog net de trap van Onur Kaya uit doel houden. Kort voor de pauze werd een vrijschop van Kaya door Karel D’Haene naast gekopt. Oumarou kon zijn wederoptreden nog bijna opluisteren met een treffer. Zijn afstandsknal werd door Bossut in hoekschop gekeerd. 0-0 was de ruststand.

Debutant Alessandro Cordaro bracht zijn team na de koffie al vroeg op voorsprong. Geel-blauw reageerde vrijwel meteen. Ibou Sawaneh mocht aanleggen en vond het gaatje in de korte hoek: 1-1. De thuisploeg kreeg het daarna moeilijk en moest Zulte Waregem steeds meer laten komen. De 1-2 van Ghislain Gimbert een kwartier voor tijd was dan ook geen verrassing. De ingevallen Ante Vukusic kon W-B haast meteen weer op gelijke hoogte brengen, maar Bossut zat er alweer goed tussen.

In de slotseconden glipte Cordaro nog door de buitenspel val en bediende hij de ingevallen Aleksandar Trajkovski met de derde Waregemse treffer. Zo begon 2015 meteen met een thuisnederlaag voor W-B, dat naar de voorlaatste plaats in de stand zakt. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar rode lantaarn Lierse SK.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (85′ Maric), Sousa, Robson, Cale (54′ Corstjens); Henkens, Hubert, Blondelle, Oumarou (72′ Vukusic); Emond, Ibou

Zulte Waregem: Bossut; Cissako, D’Haene, Colpaert, Verboom; Cordaro (93′ Mendy), Jorgensen, Aneke, Kaya (90′ Benteke); Gimbert, Messoudi (80′ Trajkovski)

Doelpunten: 48′ Cordaro 0-1, 49′ Ibou 1-1, 75′ Gimbert 1-2, 92′ Trajkovski 1-3

Gele kaarten: 19′ Aneke, 37′ Cale, 65′ Henkens, 66′ Robson, 80′ Kaya

Scheidsrechter: Johan Verbist

Toeschouwers: 5.227