Go back

W-B tekent present op prestigieus indoor jeugdtoernooi

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet
Komend weekend is de U8 van Waasland-Beveren te gast op het prestigieuze indoor toernooi ‘Amsterdam Youth Indoor‘, dat kadert binnen een reeks internationale zaalvoetbaltoernooien voor jongere jeugdploegen (onderbouw). Het project is een samenwerking met de KNVB, de Voetbalfederatie Vlaanderen, de Belgische Pro League, de Premier League, evenementencentrum Borchland en voetbalactiviteitenorganisator Talent Goals. Voor W-B is het een privilege deel te kunnen nemen aan het vooraanstaande jeugdtoernooi. “Wij hadden ons opgegeven, maar er konden slechts enkele ploegen uit de Pro League deelnemen”, vertelt Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleidingen Jean-Jacques De Malssche. “Onze verbazing en blijdschap was groot toen we de bevestiging kregen dat we met onze nationale U8 mochten deelnemen.”

Op zaterdag 10 januari komen de U10-ploegen in actie in de Amstelhal van Borchland, net naast De Toekomst, het opleidingscentrum van Ajax. Zondag volgen de U8 en U9. W-B komt zondag dus in actie. Het mag het dan gaan opnemen tegen clubs als Ajax en KAA Gent. Ook o.a. Anderlecht, Everton, Southampton en FC Utrecht tekenen present op het toernooi. Via kwalificatietoernooien werden ook enkele amateurploegen in Nederland en België geselecteerd. Het Amsterdam Youh Indoortoernooi is aan zijn tweede editie toe en nu al het grootste zaalvoetbaltoernooi voor jeugdploegen in de Benelux.

Programma U8 W-B in Poule A: (de eerste 2 ploegen stoten door naar de halve finales tegen de beste 2 uit poule B)

  • 09.00 u. W-B vs Victoria (qualifier NL)
  • 10.00 u. W-B vs BFC (qualifier NL)
  • 10.40 u. W-B vs KAA Gent
  • 11.00 u. W-B vs KFC Eppegem
  • 12.10 u. W-B vs Ajax

Onze nationale U8 aanmoedigen op dit mooie indoortoernooi? Dat kan! Surf voor meer informatie naar www.borchland.nl/amsterdam-youth-indoor.