Go back

W-B verwelkomt twee nieuwkomers: De Belder en Osei

Tekst & foto's: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zich donderdag versterkt met twee nieuwe spelers: aanvaller Dylan De Belder (03-04-1992) en middenvelder Kevin Osei (26-03-1991). Beide spelers komen transfervrij over naar de Freethiel. Beiden krijgen een overeenkomst tot het einde van het seizoen met optie op een seizoen extra.

Dylan De Belder is een Belgische aanvaller van 22 jaar. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij RAEC Mons, waar hij ook doorgroeide tot vaste waarde in de A-kern. De Belder speelde er op verschillende aanvallende posities. Zijn snelheid en instinct voor doel zijn zijn voornaamste kwaliteiten. De Belder doorliep de nationale jeugdreeksen tot bij de beloften. Waasland-Beveren gelooft in het potentieel van deze jonge Belg en wil hem de kansen bieden zich op de Freethiel verder te ontwikkelen.

Kevin Osei is een Franse speler met Ghanese roots. Osei kreeg zijn opleiding in de vermaarde academie van Olympique Marseille. De veelzijdige middenvelder tekende er op 18-jarige zijn eerste profcontract. Zijn debuut maakte hij in de Europa League tegen AEL Limassol. Osei speelde ook al voor de Ghanese belofteploeg. “Ik ben tweevoetig, snel en heb een goede traptechniek”, omschrijft hij zijn sterktes.

Waasland-Beveren wenst beide spelers veel succes toe tijdens hun verblijf op de Freethiel.