Go back

W-B – Zulte Waregem (17-01): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend is het eindelijk weer zover. De winterbreak zit erop en de Jupiler Pro League hervat. Aan speeldag 22 zitten we intussen. Waasland-Beveren ontvangt zaterdag Zulte Waregem. De debuutwedstrijd voor W-B van trainer Guido Brepoels wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Johan Verbist.

Onze tegenstander van dit weekend staat momenteel op een tiende plaats in het klassement met 25 punten. Dat zijn er 5 meer dan W-B, dat veertiende staat. De jongens van trainer Francky Dury, die de voorbije 2 seizoenen Play-Off I haalden, begonnen dramatisch aan de huidige jaargang. Maar Essevee, een tweetal maanden geleden nog de rode lantaarn, knokte terug en klom na zeges tegen Sporting Lokeren en Moeskroen-Péruwelz naar een voorlopig veilige tiende stek.

Midden september pakten de Leeuwen de scalp van Zulte Waregem na een ruime 1-4-zege. Enkele weken daarvoor had W-B al eens gewonnen van Essevee in een oefenduel tijdens de voorbereiding. In de 4 competitieduels van de seizoenen daarvoor kon geel-blauw niet winnen van SVZW. 3 keer werd er verloren, één keer gelijkgespeeld.

Guido Brepoels kan voor zijn competitiedebuut met Waasland-Beveren niet rekenen op middenvelders David Destorme en Jonny Rowell, beiden niet wedstrijdfit. Ook David Addy is er (nog) niet bij. De Ghanees traint nog apart en zal na het weekend aansluiten bij de groep. Mijusko Bojovic volgt voorlopig ook nog een aangepast programma. Jorn Vermeulen zit in het gips en is er vanzelfsprekend evenmin bij. Wouter Corstjens en Milos Maric hebben 4 gele kaarten achter hun naam staan en zijn bij een nieuwe boeking geel geschorst.

Positief is de terugkeer van Aboubakar Oumarou bij de selectie. De Kameroener kwam dit seizoen nog maar 4 keer in actie doordat hij op speeldag 4, op het veld van Sporting Charleroi, uitviel met een knieblessure. Zaterdag is de aanvaller er voor het eerst in 5 maanden weer bij. Voor Daimy Deflem en Zakaria M’Sila was het eveneens al enige tijd geleden dat zij tot de kern behoorden.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern tegen Zulte Waregem: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Henkens, Vukusic, Maric, Ibou, Oumarou, Emond, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Coosemans, Sousa, Luyckx, M’Sila en Deflem.