Go back

W-B Community in Indonesië: dag 2

Community Manager Valy Van de Merlen verblijft momenteel in Jakarta voor een bezoek aan opvangtehuis Fajar Baru, een van de projecten waar W-B Community zich sinds enkele maanden achter schaart. Hij bekijkt er samen met Koen Vondenbusch van vzw Fajar Baru waarvoor de fondsen die Waasland-Beveren mee hielp te verwerven -onder andere met de shirtveiling na onze wedstrijd tegen KRC Genk- ingezet worden. Dagelijks brengt hij hier verslag uit.

 

Dag 2 – Donderdag 8 januari 2015

4.30 u. en ik ben wakker. Nog een beetje last van de jetlag en waarschijnlijk ook gewekt door de vele moskeeën in de buurt. Indonesië is immers voor 90% een moslimland. 5% is katholiek. Dat maakt het niet zo evident voor de zusters om hier in het land aan fondsen te geraken voor Fajar Baru. Het inspireert me nog meer om de zusters te blijven steunen vanuit W-B Community.

Ik denk nog even terug aan gisteren. Zo’n ontvangst had ik me op voorhand niet kunnen inbeelden. Niet alleen hun verwelkoming en gastvrijheid was pakkend, maar ook hun respect ten opzichte van ons. Het uit zich onder meer in erg verzorgde logeerkamers en overheerlijke maaltijden. Alles doen ze hier om hun gasten uit België te verwennen. Zoals ik al aangaf staat er vandaag nog een leuke dag te wachten voor de zusters en Fajar Baru. Het is immers onze beurt om hen te bedanken en te helpen met hun grote doel, een nieuw en comfortabel verblijf voor de kinderen.

Eind september 2014 organiseerde vzw Fajar Baru België een mosselfestijn te Sint-Niklaas. Heel wat mensen kwamen eten voor het goede doel. Het bracht liefst € 5.000 op voor het opvangtehuis. Koen overhandigt de som met alle plezier aan zuster overste Gabriella. Nadien is het mijn beurt om de € 4.000 die we verzamelden met de stadionactie tegen KRC Genk over te maken aan zuster overste. Ze bedankt mij hartelijk en vindt het fantastisch dat een professionele voetbalclub uit België hen zo steunt. Ze vertelt me dat de jongens in het opvangtehuis niet alleen gek zijn van voetbal, maar nu ook hun favoriete club in België gevonden hebben! Met activiteiten zoals deze en vrije donaties genereerde Fajar Baru België in 2014 in totaal maar liefst € 40.000. Zonder twijfel een prachtig bedrag!

’s Middags brengen de zusters ons naar Taman Mini ‘Indonesia Indah’ Museum, een openluchtmuseum waar alle culturen en invloeden van Indonesië aan bod komen. Typische gebouwen uit elke hoek van Indonesië zijn er perfect nagemaakt. Het bezoek geeft me nu een perfect beeld van hoe dit land in elkaar zit. Na deze interessante en leerrijke uitstap gaan we terug naar het klooster.

Tijdens het avondmaal trakteren de kinderen ons op enkele muzikale optredens, echt ontroerend!  We kunnen uiteraard niet achterblijven en brengen als afsluiter ook een Nederlandstalig liedje, al weet ik niet of iedereen evenveel genoten heeft van mijn ‘zangtalent’. Het is ondertussen 11.30 u. Indonesische tijd. Tijd om te gaan slapen. Tot morgen!

 

De leukste foto’s van dag 2 kan je HIER bekijken.