Go back

Beloften winnen nu ook van KV Mechelen: 1-0

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond hun competitiewedstrijd tegen KV Mechelen winnend afgesloten. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Alec Luyckx. Het was al de derde overwinning op rij van geel-blauw in Poule B van de beloftecompetitie. W-B staat zo na vijf duels mee aan de leiding.

Het initiatief in de partij kwam van Waasland-Beveren. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar maakte het vooral zichzelf moeilijk met veel slordigheden. De grootste kans voor de koffie was voor Alec Luyckx. Hij schoot in één tijd voorlangs op aangeven van Dylan De Belder.

Luyckx was ook in de tweede helft een paar keer gevaarlijk. Een eerste poging devieerde nog in hoekschop, even later was het toch raak voor de jongeling: met een afgeweken bal werd de Mechelse doelman verschalkt en stond het 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er na mooi voorbereidend werk van Gilles Van Remoortere. KV Mechelen ging nog in de reactie met hoge ballen in de Beverse zestien, maar de score veranderde niet meer. De drie punten waren binnen, al kan het veldspel zeker nog beter. Komende maandag trekken de beloften van trainer Tim Bavré naar Moeskroen-Péruwelz.

 

Waasland-Beveren: Hanselaer; Vandam, Vermeire (k), De Pauw, Michot; Neto (66′ Loriers), Pieters (46′ Hebbelinck), Luyckx; Vanzo (55′ Spangenberg), De Belder (72′ Nys), Van Remoortere