Go back

Coosemans verlaat W-B aan het einde van het seizoen

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Colin Coosemans verlaat aan het einde van dit seizoen Waasland-Beveren om voor KV Mechelen te gaan spelen. De 22-jarige doelman tekende een overeenkomst voor drie seizoenen bij Malinwa, dat hem in juli transfervrij overneemt van W-B. Eerder had de doelman het voorstel van onze club al naast zich neergelegd en had hij aangegeven andere oorden te willen opzoeken.

Wanneer Coosemans komende zomer de deur van de Freethiel achter zich dichttrekt, zal hij in totaal drie seizoenen voor Waasland-Beveren gespeeld hebben. Coosemans kwam in de zomer van 2012, kort na de promotie van W-B naar de Jupiler Pro League, naar Beveren. Na een seizoen op huurbasis werd de keeper van de nationale beloften definitief overgenomen van Club Brugge. Coosemans speelde intussen een 80-tal officiële wedstrijden voor geel-blauw, op twee spelers na het grootste aantal matchen in de clubgeschiedenis van W-B.

De clubleiding betreurt de keuze van Coosemans, maar zal zijn contract respecteren. Hij blijft dan ook tot het einde van het seizoen een volwaardig lid van de A-kern. Kenny Steppe blijft eerste doelman. Er wordt met de Antwerpenaar gepraat over een verlengd verblijf op de Freethiel. Die gesprekken zitten intussen in een vergevorderde fase.