Go back

Guido Brepoels: “Ik voel me heel goed in Beveren”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

In verschillende media vernamen we zondag dat trainer Guido Brepoels de club zou verlaten bij degradatie. Die berichtgeving dient echter geenszins gelinkt te worden aan de sportieve actualiteit! Al bij zijn aanstelling (op 5 januari ll.) liet Brepoels weten de Freethiel te verlaten indien de veldmeester niet in zijn opzet zou slagen om Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League te houden, een doelstelling die de Limburger overigens nog steeds realiteit ziet worden.

Guido Brepoels zelf wil dan ook duidelijk stellen dat hij volop in het behoud blijft geloven: “Ik geloof er nog voor de volle 100% in dat wij in eerste klasse zullen blijven”, vertelt hij. “Ik voel me overigens heel goed hier in Beveren. Eenmaal we het behoud verzekerd hebben, wil ik zeker rond de tafel gaan zitten met de clubleiding om een contractverlenging te bespreken. Maar nu tellen enkel onze drie resterende wedstrijden en de strijd om het behoud”, aldus Brepoels.

Waasland-Beveren staat na speeldag 27 dertiende in het klassement van de Jupiler Pro League met 25 punten. Cercle Brugge is veertiende met 24 punten. Moeskroen-Péruwelz volgt met 23 stuks op 2 punten van geel-blauw. Lierse SK is de rode lantaarn met 21 eenheden. Op speeldag 28 ontvangt W-B KAA Gent op de Freethiel. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 1 maart om 20.00 u.