Go back

Guido Brepoels: “Nu de jongens mentaal klaarstomen voor Gent”

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“We kwamen naar hier om te voetballen en moesten op het juiste moment tegenprikken. Dat deden we”, analyseert trainer Guido Brepoels de wedstrijd tegen Standard Luik. “Het is logisch dat Standard na ons openingsdoelpunt druk begon te zetten, maar dat overleefden we aanvankelijk. Ook na de gelijkmaker hadden we de nodige dosis geluk dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam. We hielden het hoofd goed boven water en maakten zelf een machtig doelpunt.”

“De vrije trap van Emond was fantastisch”, vervolgt de Limburger. “Ik zei het op voorhand al tegen de vierde ref: ‘hij zit binnen, hij trapt ze op training ook altijd binnen zo!’ Jammer genoeg kropen we nadien te veel achteruit, dat is stilaan onze ziekte aan het worden.” Toch blijft de oefenmeester positief. “Het is ongelooflijk jammer, maar we moeten verder. Het is nu mijn taak om de jongens weer mentaal klaar te stomen voor de volgende partij. We moeten het positieve onthouden, dat is het belangrijkste. We moeten ook naar onszelf blijven kijken, de rest is bijzaak. Dat is allemaal een mentale kwestie. We moeten er telkens van uitgaan dat Waasland-Beveren op het hoogste niveau blijft!”