Go back

Guido Brepoels: “Waasland-Beveren is niet dood!”

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Guido Brepoels was na de puntendeling met KV Mechelen zichtbaar teleurgesteld: “Hoe kan dit in godsnaam gebeuren? Ik stel mij de vraag”, zei de W-B-trainer tijdens de persbabbel na de wedstrijd. “Aan de rust zag het er zo mooi uit. Ik zag een heel goed Waasland-Beveren voor de pauze, met heel veel druk naar voren en veel inzet. We kwamen verdiend 2-0 voor en de bezoekers kregen voor de rust geen enkele kans.”

“Aan de pauze vroeg ik om niet te laag te gaan staan en zoveel mogelijk de centers te vermijden, zeker langs de flanken”, vervolgde de Limburger. “Als je dan na drie minuten merkt dat er al vier centers zijn geweest, weet je wat er kan gebeuren. We kropen achteruit en speelden geen voetbal meer, dat moet eruit! Anderzijds, als je eens kan counteren en een derde goal maken, is de match gespeeld.”

Brepoels zag parallellen met de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, waarin W-B na een sterk eerste halfuur zijn meerdere moest erkennen in Essevee. “De situatie is vergelijkbaar met die van tegen Zulte Waregem, al hielden we de druk en ons spel nu een kwartier langer vol. We moeten die goede druk proberen doortrekken en van een helft een hele wedstrijd maken. Als KV Mechelen de eerste vijftien minuten niet tot scoren was gekomen, hielden we ongetwijfeld de drie punten thuis. De drive is er, maar nu moet er nog meer balvastheid komen. De eerste helft was echt goed, we moeten ons daaraan optrekken en die lijn doortrekken. W-B is niet dood.”