Go back

Guido Brepoels: “Zo zullen de punten ongetwijfeld volgen”

Tekst: Yves Van Hul - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Genk begon sterk aan de wedstrijd en kreeg meteen enkele kansen, maar we slaagden erin stand te houden en de eerste storm te doorstaan”, analyseert Guido Brepoels de wedstrijd tegen KRC Genk. “Daarna vond ik ons goed georganiseerd spelen en konden we op het gepaste moment een aantal keer onze neus aan het venster steken. Na de rust hadden we weer even een moeilijk moment, maar uiteindelijk slikken we dan een doelpunt op een moment dat we terug beter in de wedstrijd zaten. We hebben geprobeerd nog iets terug te doen door hoog pressing te zetten, maar het mocht niet baten.”

Ondanks het feit dat Waasland-Beveren met lege handen terug huiswaarts moest, ziet de coach veel vooruitgang in zijn team. “Tegen Zulte Waregem speelden we 30 minuten goed, tegen KV Mechelen waren het er 45 en vandaag konden we al 70 minuten ons spel brengen. We zijn absoluut op de goede weg, maar ontbreken net nog dat tikkeltje geluk op de cruciale momenten. Als we hard blijven werken en in onszelf blijven geloven, zullen de punten ongetwijfeld volgen.”

De reguliere competitie telt nog 5 speeldagen, waarvan Waasland-Beveren 4 keer uitkomt tegen een ploeg uit de top 6, te beginnen volgende week tegen KV Kortrijk. “Er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden”, vindt Brepoels. “Tegen hoger gerangschikte ploegen ligt er vaak iets meer ruimte, wat misschien in ons voordeel kan spelen. Zoals ik mijn jongens vandaag zag spelen, ben ik ervan overtuigd dat we nog punten zullen pakken en onze plaats in Play-off II zullen veiligstellen. Dat heb ik na het laatste fluitsignaal ook onmiddellijk tegen de spelers gezegd: dit is de manier om erin te blijven!”