Go back

Jonge belofteploeg boekt mooie overwinning in Charleroi

Tekst: Patrick Van Wesemael - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Maandagavond stonden de jongens van Tim Bavré voor een verre verplaatsing naar Charleroi. Het was de derde competitiewedstrijd in poule B voor de W-B-beloften. De Beverse coach moest het stellen zonder jongens van de A-kern, terwijl zijn Waalse collega vijf jongens uit de hoofdmacht van de Karolo’s ter beschikking had. Uiteindelijk werd het een knappe overwinning voor W-B: 0-1!

Charleroi is niet alleen een lange, maar ook een lastige verplaatsing op sportief gebied. De jongens stonden op scherp en begonnen ook zo aan de wedstrijd. Ze brachten fris en monter voetbal met vlotte combinaties. Het enige wat ontbrak was zuiverheid bij de laatste pass, vandaar ook weinig kansen. De thuisploeg dreigde vooral op stilstaande fases, maar een secure Nicola Hanselaer was op geen foutje te betrappen in zijn doel. De brilscore bleef dan ook op het bord staan na de eerste periode.

Ook na de koffie begon W-B sterk met wat kleine kansjes, opnieuw ontbrak de zuiverheid in de laatste pass en in de afwerking. Rond het uur waren de jonge Leeuwen dicht bij de openingstreffer, een Charleroi-verdediger kon de bal nog van de doellijn keren en in de rebound had de doelman een uitstekende reflex in huis. De wedstrijd verslapte wat door de vermoeidheid en Charleroi bleef enkel dreigen op stilstaande fases, zonder veel gevaar. Op een afstandsschot na, die Hanselaer met een goeie beenveeg uit z’n doel hield, waren de Zebra’s nooit gevaarlijk.

Pas twee minuten voor affluiten viel de beslissing. Na een gemeten doorsteekbal van Remco Pieters, met Kevin Hebbelinck als tussenstation,  kon de ingevallen Josué Kabongo de winnende treffer tegen de netten prikken. De Henegouwers gingen nog vol in de aanval, W-B ontsnapte tot tweemaal toe aan de gelijkmaker: Hanselaer had een knappe save in huis en werd eenmaal bijgestaan door het doelhout. Volgende week maandag komt KAA Gent op bezoek naar Puyenbeke.

 

Waasland-Beveren: Hanselaer, Achter, Loriers, Vermeire, Vermeiren, Bonifacio, Pieters, Lievens (76’ Oppong), Van Remoortere (76’ Van Moer), Hebbelinck, Vuran (59’ Kabongo)