Go back

KRC Genk – W-B (08-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Op zondag 8 februari om 20.00 u. speelt Waasland-Beveren in de Cristal Arena tegen KRC Genk, de laatste wedstrijd van speeldag 25 in de Jupiler Pro League. De partij wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Het zal zondag de zesde ontmoeting zijn tussen KRC Genk en W-B in de hoogste voetbalklasse. Opvallend: Genk kon nog maar één keer winnen van geel-blauw in de vorige vijf duels. De eerste drie confrontaties tussen de Limburgers en W-B eindigden op een gelijkspel. Eén keer pakte W-B de volle buit, iedereen herinnert zich nog wel de 0-2-zege in Genk een klein jaartje geleden. Robin Henkens en Aboubakar Oumarou zorgden voor extase in de bezoekerstribune. Het laatste duel tussen beide teams, eind oktober op de Freethiel, eindigde eveneens op een uitzege. Hervé Kage nekte W-B toen in de absolute slotseconden.

KRC Genk is aan een wisselvallig seizoen bezig. Het kende een turbulente seizoensstart om vervolgens na een povere 3 op 12 zijn opmars naar de Play-Off I-plaatsen in te zetten. Genk speelde al 10 keer gelijk dit seizoen in 24 wedstrijden. Na enkele mindere weken -met uitzondering van de thuisoverwinning tegen Moeskroen-Péruwelz- is het intussen weer afgezakt naar een zevende stek in de stand. Met 1 puntje minder dan het nummer zes, Sporting Charleroi, behoudt de Limburgse club wel alle kansen op deelname aan PO1.

W-B is na de gelijke spelen tegen Lierse SK en KV Mechelen genaderd tot op één puntje van Moeskroen en Cercle Brugge, maar kon al zes speeldagen niet meer winnen. Guido Brepoels snakt naar een eerste driepunter, eentje die zeer welgekomen zou zijn in de strijd om het behoud. Hij moet het zondag wel stellen zonder Hrvoje Cale, die geel geschorst is. Milos Maric en Wouter Corstjens hebben nog steeds 4 gele kaarten achter hun naam staan. Robson Severino da Silva slikte al 9 boekingen. Bij een tiende wordt hij automatisch twee speeldagen geschorst.

Siebe Blondelle keert terug uit schorsing en behoort weer tot de kern. Rachid Bourabia is speelgerechtigd en behoort ook tot de wedstrijdselectie. Voor David Destorme en Cédric D’Ulivo, die intussen weer beiden met de groep trainen, komt de wedstrijd tegen Genk nog iets te vroeg.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern voor de uitwedstrijd bij KRC Genk: Rogiest, Corstjens, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Steppe, De Pauw, Blondelle, Vandam, Coosemans, Sousa, Luyckx, Wilmet en Bourabia.