Go back

Rachid Bourabia is weer W-B-speler!

Tekst & foto: Ward Callens

Op de laatste dag van de wintermercato heeft Waasland-Beveren nog een inkomende transfer gerealiseerd: Rachid Bourabia maakt de overstap van Lierse naar de Freethiel. Het gaat om een definitieve transfer. De 29-jarige middenvelder tekende bij W-B een contract tot het einde van het seizoen. Nadien zal met hem gepraat worden over een mogelijk langer verblijf.

Bourabia is geen onbekende op de Freethiel. In het seizoen 2010-2011 was hij al eens speler van Waasland-Beveren. Voor de fusie speelde de Marokkaanse Fransman ook drie seizoenen voor Red Star Waasland. Voor hij naar België kwam was hij actief in Frankrijk bij Dijon FCO en Beauvais Oise. Na zijn verblijf bij W-B trok hij naar RAEC Mons, waar hij één jaargang bleef. De voorbije 2,5 seizoenen verdedigde Bourabia de kleuren van Lierse SK.

Supporters van W-B zullen hem vooral nog herinneren van zijn intussen legendarische doelpunt tegen Bergen in de eindronde voor promotie naar eerste klasse in mei 2011. Diep in blessuretijd tekende hij met een prachtige vrije trap voor de winnende treffer in de 3-2-zege tegen zijn latere werkgever.

In een eerste reactie zei de speler “zeer tevreden” te zijn met zijn komst naar de Freethiel. “Ik kom hier bij een club die ik ken. Ons doel is duidelijk: zo snel mogelijk het behoud verzekeren. Ik ben ervan overtuigd dat we daarin zullen slagen.”