Go back

Renaud Emond: “Ik wil doelpunten maken én winnen”

Tekst: Ward Callens & Yves Van Hul - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Twee doelpunten maken en toch met de tranen in de ogen de pers te woord staan na de match. Het overkwam Renaud Emond na de wedstrijd van Waasland-Beveren tegen KV Mechelen afgelopen weekend. De jonge spits had W-B een dubbele voorsprong bezorgd, maar zag Malinwa na de pauze nog langszij komen. En dus kon Emond niet tevreden zijn. “Het is de ontgoocheling die overheerst”, zei hij na de partij. “We moesten deze wedstrijd altijd winnen, zeker als je het wedstrijdverloop bekijkt. Met een 2-0-stand aan de rust, is dit gelijkspel een bittere pil om te slikken.”

Emond maakt met zijn twee treffers een sprongetje in de topschuttersstand, maar daar is hij niet mee bezig. “Ik scoor twee doelpunten, maar toch kan ik er niet echt tevreden mee zijn. Wat ben ik met veel doelpunten als we ons niet zouden redden? Ik had veel liever niet gescoord, maar wel gewonnen. Ik wil doelpunten scoren die punten en overwinningen opleveren.  Mijn enige bekommernis op dit moment is Waasland-Beveren in eerste klasse houden. Mijn persoonlijke doelpuntentotaal is van ondergeschikt belang. Als we erin slagen punten te pakken, volgen die doelpunten wel vanzelf”, aldus Renaud Emond.