Go back

Standard Luik – W-B (20-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren trekt op speeldag 27 naar Sclessin om Standard Luik partij te geven. Kan W-B na de zege van vorig weekend tegen KV Kortrijk de goede lijn doortrekken? De wedstrijd wordt afgetrapt op vrijdag 20 februari om 20.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Laurent Colemonts.

De Luikenaren kenden aanvankelijk een wisselvallige seizoensstart. Plaatsing voor de poules van de Europa League ging ten koste van enkele mindere resultaten in de vaderlandse competitie. Dat leidde uiteindelijk ook tot het ontslag van trainer Guy Luzon. Opvolger  Ivan Vukomanovic kon de Rouches terug in de top zes brengen, maar werd enkele weken geleden bedankt voor bewezen diensten. Hij werd opgevolgd door José Riga, die eerder ook al aan de slag was in Sclessin. Vorig weekend werd er 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Zulte Waregem.

Standard staat momenteel op de vijfde plaats geklasseerd. Ze volgen op acht punten van leider Club Brugge. Deelname aan Play-off I is voor de roodhemden nog geen zekerheid, maar ze hebben voorlopig vier punten voorsprong op Charleroi, dat op plaats zeven staat. Onze Leeuwen staan dankzij de stuntzege tegen Kortrijk niet meer op een Play-off III-plaats. Geel-blauw telt nu twee punten voorsprong op de voorlaatste, Cercle Brugge, en vier eenheden op rode lantaarn Lierse SK. Ook Moeskroen-Péruwelz staat onder W-B gerangschikt, waardoor geel-blauw nu op plaats dertien staat. Het blijft dus razend spannend onderaan in het klassement.

Het wordt vrijdag de zesde confrontatie tussen W-B en Standard Luik. In het debuutseizoen van W-B in eerste nationale werd tweemaal verloren van rood-wit, vorig seizoen speelden we tweemaal gelijk. In de heenronde van de huidige jaargang werd er op de Freethiel met 0-2 verloren. Onze huidige topschutter Renaud Emond zal ongetwijfeld prettige herinneringen hebben aan de wedstrijd van vorig seizoen op Sclessin. De jonge goalgetter maakte er toen zijn allereerste doelpunt in de Jupiler Pro League.

Voor de wedstrijd van vrijdag zijn er in beide ploegen geen geschorsten. Bij Waasland-Beveren dienen Milos Maric en Wouter Corstjens nog altijd op te passen, want bij een volgende gele boeking missen ze de Oost-Vlaamse derby tegen KAA Gent. Severino Da Silva Robson mist bij een gele kaart twee wedstrijden, aangezien het zijn tiende zou zijn. Bij W-B nog geen Hugo Sousa. De Portugees herstelt nog van zijn hamstringblessure en hoopt op tijd klaar te zijn voor de thuismatch tegen Gent op zondag 1 maart.

 

Trainer Guido Brepoels selecteerde volgende namen (in numerieke volgorde) voor de wedstrijd in Luik: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Maric, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vandam, Coosemans, Wilmet en Bourabia.