Go back

W-B doet gouden zaak met 1-0-zege tegen KV Kortrijk

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een gouden zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won met 1-0 tegen KV Kortrijk. Milos Maric tekende met een prachtige vrijschop voor het enige doelpunt van de wedstrijd. W-B verlaat de gevarenzone en staat nu dertiende. 

Door de blessure van Hugo Sousa, nam Wouter Corstjens zijn plaats in de Beverse achterhoede weer in. Verder rekende Guido Brepoels op dezelfde spelers die vorig weekend bij KRC Genk ook aan de aftrap verschenen. Waasland-Beveren nam tegen KV Kortrijk de beste start. Al vroeg kregen Aboubakar Oumarou en Rachid Bourabia twee prima kansen, maar zij konden hun pogingen niet binnen het kader houden.

Na een blessurewissel voor Stijn De Smet, bleef Kenny Steppe liggen na contact met de Kortrijkse invaller, Teddy Chevalier. De doelman was geraakt aan de enkel, maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Even voorbij het halfuur mocht Milos Maric zich achter de bal zetten voor een verre vrije trap. De Serviër joeg het leer onhoudbaar in de linkerbovenhoek: 1-0! Kortrijk reageerde via Chevalier. Zijn scherpe voorzet kon geen ploegmaat bereiken. W-B mocht de rust in met een 1-0-voorsprong.

Na de koffie viel er een kwartier lang weinig te noteren. Kortrijk dreef dan stelselmatig de druk op. De organisatie bij geel-blauw stond echter pal en liet zich niet op foutjes betrappen. Ook Steppe hield zijn netten schoon. Vijf minuten voor tijd had hij een prima redding in huis op het voorzetschot van Thomas Matton. Het bleef spannend tot in de slotseconden, toen Wim Smet de wedstrijd affloot mochten spelers en supporters eindelijk juichen: de eerste zege in acht wedstrijden was een feit!

 

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo, Robson, Corstjens, Addy (53′ Cale); Rowell, Maric (k), Bourabia; Wilmet (87′ Henkens), Emond, Oumarou (79′ Blondelle)

KV Kortrijk: Henkinet; Capon, Poulain, Chanot, Tomasevic (62′ Ulens); De Mets, Matton, Van Eenoo (73′ Pavlovic); Marusic, Santini, De Smet (19′ Chevalier)

Gele kaarten: 41′ Tomasevic, 89′ Santini, 90′ Emond

Doelpunten: 33′ Maric 1-0

Scheidsrechter: Wim Smet

Toeschouwers: 4.654