Go back

W-B grijpt naast stuntzege tegen Standard Luik: 3-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is er net niet in geslaagd de week af te sluiten met een zes op zes en een tweede stuntzege op rij. Tien minuten voor tijd stond het nog op voorsprong in Luik, na doelpunten van Rowell en Emond, maar in de slotfase liep het nog fout: 3-2. 

Guido Brepoels zag na de overwinning tegen KV Kortrijk geen redenen om zijn basisploeg om te gooien. Dezelfde elf verschenen dan ook aan de aftrap in Luik, met Wouter Corstjens en Robson Severino da Silva in het hart van de verdediging en Rachid Bourabia in steun van diepe spits Renaud Emond, die vorig seizoen op Sclessin zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League maakte.

Meteen vuurwerk aan de boorden van de Maas. Emond testte de reflexen van doelman Yohann Thuram. Aan de overzijde had Kenny Steppe een prachtige reflex in huis op de inzet van Dino Arslanagic na de verraderlijke vrijschop van Mehdi Carcela. In de rebound werkte De Camargo het leer tegen de touwen, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Het eerste wedstrijdkwart was erg vermakelijk, met kansen voor beide teams. Steppe redde de kopbalkans van De Camargo, Emond knikte de voorzet van D’Ulivo naast doel.

Na een rush op links bereikte Aboubakar Oumarou via de vingertoppen van doelman Thuram de mee opgerukte Jonny Rowell, die de 0-1 niet meer kon misssen en W-B op voorsprong bracht. Dan was het aan Milos Maric om zijn traptechniek nog eens te tonen. Met een verre, harde en geplaatste vrijschop dwong hij Thuram tot een parade. Op het halfuur kwam Standard toch langszij. Imoh Ezekiel hield eerst een paar verdedigers af en werkte vervolgens staalhard af: 1-1.

De eerste mogelijkheid na de pauze was voor de bezoekers. Aoubakar Oumarou probeerde het met een listige plaatsbal. Thuram bracht redding met een snoekduik. Standard reageerde via de kwieke Ezekiel, die het leer en metertje naast schoof. De druk van de thuisploeg hield aan. Vooral Geoffrey Mujangi Bia kreeg enkele uitstekende kansen. Eerst miste hij het doel na een voorbereidende actie van Carcela, vervolgens zag hij zijn poging nog net uit doel gegraaid worden door Steppe, een uitstekende reflex!

Kort voorbij het uur kreeg W-B een vrijschop op een leuke plek. Renaud Emond zette zich ditmaal achter de bal en liet met een uitstekend geplaatste trap zien dat ook hij een specialist is: 1-2, de elfde treffer van het seizoen voor de spits! Standard-coach José Riga reageerde door De Camargo en Bia naar de kant te halen voor Jeff Louis en nieuwkomer Jiloan Hamad. Geel-blauw, luidkeels toegezongen door de meegereisde supporters, leek op weg naar een stuntzege, tot invaller Hamad op aangeven van Ezekiel Steppe verraste met een afgeweken schot: 2-2.

W-B zou uiteindelijk zonder punten huiswaarts keren want nauwelijks twee minuten later stond de 3-2-eindstand op het bord. Het was Mehdi Carcela die met een gekruist schot Standard de drie punten schonk. Een opdoffer van formaat voor Waasland-Beveren, dat zo in enkele minuten van de hemel naar de hel ging. Komend weekend wacht de Oost-Vlaamse derby tegen KAA Gent.

 

Standard luik: Thuram; Milec, Arslanagic, Scholz, Van Damme; Carcela (90′ Ono), De Sart, Trebel, Bia (73′ Hamad); De Camargo (73′ Louis), Ezekiel

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo, Robson, Corstjens (88′ Ibou), Addy; Wilmet, Rowell, Maric (k), Oumarou; Bourabia, Emond (83′ Destorme)

Doelpunten: 18′ Rowell 0-1, 34′ Ezekiel 1-1, 51′ Carcela, 65′ Emond 1-2, 83′ Hamad 2-2, 85′ Carcela 3-2

Gele kaarten: 37′ Corstjens, 44′ Wilmet, 51′ Carcela, 63′ Arslanagic

Scheidsrechter: Laurent Colemonts