Go back

W-B – KAA Gent (01-03): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren ontvangt zondagavond KAA Gent op de Freethiel voor de laatste wedstrijd van speeldag 28. De Leeuwen gaan tegen de Buffalo’s opnieuw op zoek naar een thuiszege. Drie punten zouden een fikse stap richting het behoud betekenen. Maar Gent, quasi zeker van deelname aan Play-off I, zit in een positieve flow en wil wat graag de volle buit meepakken uit Beveren. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u. en wordt geleid door scheidsrechter Sébastien Delferière.

KAA Gent is aan een sterk parcours bezig onder leiding van trainer Hein Vanhaezebrouck. La Gantoise staat momenteel op een knappe derde plaats in de stand met 48 punten. Het staat daarmee slechts op vier punten van leider Club Brugge, dat het vorig weekend nog klopte in de Ghelamco Arena. Gent verloor overigens nog niet in 2015. De laatste nederlaag dateert van 21 december 2014, toen met 1-2 verloren werd van Standard Luik.

Waasland-Beveren kon vorige week net niet stunten tegen datzelfde Standard. Tien minuten voor affluiten stond het nog 1-2 in Sclessin, maar in de slotfase gingen de Rouches nog over W-B. Het werd 3-2. Geel-blauw behield wel zijn positie in het klassement: het staat nog steeds op een dertiende plaats, maar de voorsprong op de staartploegen is nog steeds te klein om zeker te zijn van het behoud. Het worden nog spannende weken…

Dit seizoen lopen met David Hubert en Wouter Corstjens twee huurlingen van Gent rond op de Freethiel. Corstjens is geschorst en zit niet in de wedstrijdkern. Hubert is twijfelachtig. Gent-verdedigers Karim Belhocine en Rami Gershon speelden afgelopen seizoen nog voor W-B en keren voor het eerst sinds hun vertrek weer terug naar de Freethiel. In de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena eind oktober boekte Gent een duidelijke overwinning tegen W-B. 4-1 werd het. Renaud Emond had geel-blauw op slag van rust even hoop gegeven, maar in de tweede helft stelde Gent orde op zaken met drie treffers. Ook was er nog de uitsluiting voor David Destorme.

Corstjens is zondag dus geel geschorst. Aan Gentse zijde geen afwezigen wegens schorsing. W-B-spelers Milos Maric en Robson Severino da Silva moeten nog steeds uitkijken. Bij een volgende gele boeking missen zij respectievelijk 1 en 2 wedstrijden. Emond zit in de selectie, of de Beverse topschutter zal kunnen starten zondag is evenwel twijfelachtig. Zaterdag valt daarover de beslissing. Ibou Sawaneh moet de wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. De flankspeler ondervindt te veel hinder aan de kuit. Hugo Sousa is er na enkele weken blessurelast wel weer bij.

 

Trainer Guido Brepoels selecteerde volgende spelers (in numerieke volgorde) voor de wedstrijd tegen KAA Gent: Rogiest, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Maric, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Vandam, Coosemans, Sousa, Luyckx, Wilmet en Bourabia.