Go back

W-B – KV Kortrijk (14-02): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren ontvangt op speeldag 26 van de Jupiler Pro League KV Kortrijk op de Freethiel. De wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 14 februari om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Wim Smet.

De Kerels van KV Kortrijk begonnen mede door enkele blessures van basispionnen erg matig aan de huidige jaargang, waardoor ze lange tijd in de onderste regionen van het klassement vertoefden. Op speeldag 8 stond KVK nog veertiende na nederlagen tegen Sporting Lokeren en Club Brugge. Maar toen kwam de kentering met drie overwinningen op rij, onder meer tegen W-B. Ivan Santini was de boosdoener voor geel-blauw met een winning goal in de absolute slotseconden. Kortrijk was echter nog lang niet uitgezongen: later volgde zelfs een reeksje van vijf overwinningen.

Momenteel staan de jongens van coach Yves Vanderhaeghe op een knappe derde plaats en stuurden ze vorige week nog competitieleider Club Brugge met een 2-0-nederlaag terug naar huis, waardoor ze tot op vier punten van de leidersplaats zijn genaderd. Deelname aan Play-off I zit er deze jaargang dus zeker in voor de Kerels.

Waasland-Beveren verloor vorig weekend op het veld van KRC Genk, waardoor ze nog altijd vijftiende staan. Alles is echter nog altijd speelbaar onderin, de Play-off II-tickets zijn nog niet verdeeld. Komen onze Leeuwen dit weekend op een veilige plaats? Het wordt de zesde confrontatie tussen beide elftallen in de Jupiler Pro League. In het Guldensporenstadion kon W-B nog geen punten nemen, op de eigen Freethiel werd de voorbije jaren een keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld.

Guido Brepoels moet zaterdag geen rekening houden met geschorste spelers. Milos Maric en Wouter Corstjens staan nog steeds op één kaart van een schorsing, net als Robson Severino da Silva, die bij een tiende geel karton wel twee duels moet missen. Hrvoje Cale keert terug uit schorsing. Achterin moet Brepoels het wel stellen zonder Hugo Sousa, die na de wedstrijd in Genk nog steeds hinder ondervindt aan de hamstrings.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de selectie voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Maric, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vandam, Coosemans, Luyckx, Wilmet en Bourabia.