Go back

W-B verliest met kleinste verschil bij KRC Genk: 1-0

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-0-nederlaag op het veld van KRC Genk. W-B mocht lange tijd hopen op meer, tot Sergej Milinkovic raak trof en de Limburgers de thuiszege schonk. 

Voor de uitwedstrijd bij KRC Genk wijzigde trainer Guido Brepoels zijn elftal op drie posities: David Addy verving de geschorste Hrvoje Cale op de linksachter, Cédric D’Ulivo kwam terug uit blessure en nam zijn positie op de rechtsachter weer in en Rachid Bourabia mocht meteen in de basis debuteren. Milos Maric nam de kapiteinsband over van David Hubert, die op de bank zat tegen zijn ex-club.

De thuisploeg nam de betere start in de slotwedstrijd van speeldag 25. Sergej Milinkovic trapte al vroeg staalhard over de kooi van Kenny Steppe. Kort daarop kon ook Thomas Buffel zijn schot niet binnen het kader houden. De grootste kans voor de pauze was voor Kara Mbodji, die van dichtbij pal op Steppe kopte. Genk bleef op zoek gaan naar de 1-0, maar ook Benji De Ceulaer en nog eens Buffel kregen het leer niet in de Beverse kooi.

Waasland-Beveren deed het lang niet onaardig in de Cristal Arena en probeerde het met stilstaande fases en tegenstoten. De beste mogelijkheid voor de bezoekers werd door Aboubakar Oumarou op aangeven van Bourabia over de dwarslat getrapt. Genk kwam nog met een slotoffensief voor de break. Julien Gorius dook op voor Steppe, maar Addy voorkwam met een ultieme sliding een bijna zekere Genkse treffer. Zo bleef het 0-0 aan de pauze.

De eerste poging in de tweede helft kwam op naam van Bourabia. Hij schoot na voorbereidend werk van Addy en Oumarou in de handen van Koteles. Daarna was het lang wachten op doelgevaar. Even voorbije het uur een prima vrijschop van Maric. De Genkse goalie zette er zijn vuisten tegen. Een kwartiertje voor tijd schakelde Genk een versnelling hoger: eerst was er een prima voorzet van Buffel op Schrijvers, die de kans verkwanselde en hoog over kopte. Een minuutje later was er een alerte save van Steppe op de inzet van Sekou Cisse. Bij de hoekschop die volgde was W-B er echter aan voor de moeite: Sergej Milinkovic zette zijn voet tegen de afvallende bal en plaatste de bal onhoudbaar in het hoekje: 1-0.

Geel-blauw probeerde nog iets terug te doen in slotfase. Het bleef bij druk en halve kansen. W-B keerde huiswaarts met een 1-0-nederlaag, het blijft vijftiende in de stand. Volgend weekend komt KV Kortrijk op bezoek in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 14 februari om 20.00 u.

 

KRC Genk: Koteles; Castagne, Mbodji, Kabasele, Anele; Gorius (62′ Okriashvili), Schrijvers, Milinkovic; Buffel (k), De Ceulaer (46′ Monrose), Cisse (81′ Cavric)

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo, Robson, Souda, Addy (88′ Blondelle); Wilmet, Rowell, Maric (k) (86′ Ibou), Oumarou (79′ Destorme); Bourabia, Emond

Doelpunten: 79′ Milinkovic 1-0

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Toeschouwers: 14.725