Go back

Beloften naar de kop in poule B na winst bij RMP

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond de volle buit gepakt op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Het werd 2-3 na een zinderende slotfase, waarin W-B een scheve situatie nog wist recht te trekken. Dankzij de overwinning staan de Jonge Leeuwen nu alleen aan de leiding in poule B van de beloftecompetitie.

Beloftetrainer Tim Bavré trok met een handvol spelers uit de A-kern naar Henegouwen: doelman Benny Rogiest, verdedigers Jerry Vandam en Niels De Pauw, middenvelder Alec Luyckx en aanvaller Dylan De Belder. Bij de thuisploeg eveneens vijf A-kernspelers op het veld, waaronder Birger Verstraete en Alexandre Coeff.

Het was W-B dat na een halfuur op voorsprong kwam in Moeskroen: Gilles Van Remoortere, vorige week nog goed voor de winnende assist tegen KV Mechelen, met de 0-1. Na de pauze kwam de thuisploeg al vlug langszij via Nicolas Perez. Even later kwam RMP ook op voorsprong via Marvin Turcan. In de slotfase wisten de Beverse bezoekers alsnog de situatie om te keren. Een kwartiertje voor tijd was het invaller Maxim Nys die de bordjes weer in evenwicht bracht. Tien minuten later mocht Dylan De Belder de 2-3-eindstand vastleggen.

Zo mocht W-B drie punten meenemen uit Moeskroen en staat het daardoor alleen op kop in poule B van de beloftecompetitie (vergelijk het met Play-off II in de Jupiler Pro League). Van de reeds zes gespeelde wedstrijden won geel-blauw er vier, speelde het één keer gelijk en verloor het ook één keer, van Cercle Brugge. Op maandag 9 maart spelen de W-B-beloften opnieuw buitenshuis, ditmaal bij KV Oostende.