Go back

Emond draagt zondag de Gouden Stier

Tekst: Ward Callens - Foto: Martijn De Jonge

Renaud Emond is met zijn 13 doelpunten -waarvan acht buitenshuis- voorlopig topschutter in de Jupiler Pro League en mag zondag in de wedstrijd tegen Sporting Lokeren de Gouden Stier dragen. Een primeur voor de aanvaller én voor onze club.

Emond kwam dit seizoen al 13 keer tot scoren. Dat zijn evenveel treffers als Ivan Santini van KV Kortrijk en Aleksandar Mitrovic van RSC Anderlecht. Omdat de jonge Waal het vaakst raak trof op verplaatsing (en bovendien het minste speelminuten nodig had om tot zijn totaal te komen), mag hij zondag voor het eerst de Gouden Stier dragen. De 23-jarige spits kwam vooral in de tweede seizoenshelft op dreef. 6 van zijn 13 goals maakte hij na Nieuwjaar.

Het is voor het eerst in het bestaan van de club dat Waasland-Beveren een Gouden Stier in haar rangen heeft. Of Emond zich ook definitief mag kronen tot topscorer van het seizoen 2014-2015 weten we pas binnen enkele weken. Het eindklassement van de Gouden Stier wordt immers pas na de play-offs opgemaakt, na speeldag 40, ongeacht het verschillend aantal wedstrijden van de clubs in de JPL. Met eventuele barragewedstrijden wordt geen rekening gehouden.