Go back

Finale W-B Cup op 25 maart 2015 op de Freethiel

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Valy Van de Merlen
Op woensdag 25 maart 2015 staat de finale van de W-B Cup op het programma. De W-B Cup is een scholentornooi in samenwerking met de sportdienst van de gemeente Beveren. Er wordt door twintig scholen uit Beveren deelgenomen aan de W-B Cup. De finale vindt plaats in het Freethielstadion.

Het is de eerste editie van de W-B Cup die momenteel aan de gang is. Er werd langsgegaan bij kinderen uit de derde graad van het lager onderwijs uit twintig scholen, van Haasdonk tot Kieldrecht. In de verschillende scholen werd gestreden om een plaats in de W-B Cupfinale, waarin elke school één ploeg mag afvaardigen. In dit voetbaltornooi staat fairplay centraal. Zo wordt er een puntensysteem voorzien voor de meest faire ploeg. De winnaar van de fairplaybeker zal net als de sportieve winnaar een prachtige, unieke prijs ontvangen.

Ook supporters zijn van harte welkom. Twee springkastelen, een klimmuur en de pretcamionette van de gemeente Beveren zullen aanwezig zijn. Ook krijgen alle deelnemers een gratis pannenkoek en een drankje. Heb je nog honger? Geen probleem! Een pakje friet kan je aan ons frietkraam krijgen aan slechts €1.

Voor de sportieve winnaar is 25 maart ook niet het einde van het tornooi. De winnaar van de W-B Cup zal Waasland-Beveren mogen vertegenwoordigen op de overkoepelende finale van het scholentornooi van de Jupiler Pro League. De Jupiler Pro League installeerde namelijk het concept van W-B bij alle JPL-clubs. Die grote finale vindt plaats op zaterdag 30 mei 2015, eveneens in het Freethielstadion.