Go back

GBS Lindenlaanschool wint finaletoernooi W-B Cup!

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Kevin Reyns

Het finaletoernooi van de W-B Cup werd woensdag gewonnen door GBS Lindenlaanschool. Het was een thuiswedstrijd voor de winnaars, want de school ligt op een boogscheut van het Freethielstadion. De grote finale wonnen ze met 2-1 van OLV Gaverland uit Melsele. Dat betekent dat de Lindenlaanschool Waasland-Beveren mag vertegenwoordigen op de overkoepelende Pro League Cup op 30 mei, eveneens op de Freethiel. De FairPlay-beker ging naar basisschool De Zeppelin uit Haasdonk.

Wat startte als kleine toernooien op de scholen zelf, eindigde in een groot afsluitend tornooi op de Freethiel. Zo’n tweehonderdtal deelnemende kinderen, supporters, amusement en voetbal waren de ingrediënten voor een mooie namiddag in het stadion van W-B. De mix tussen fair play en gezonde competitie bezorgden de aanwezige supporters enkele leuke en spannende wedstrijden. Elke deelnemende ploeg bestond overigens uit veertien spelers, waarvan minstens drie meisjes. Telkens moest er minstens één meisje opgesteld worden, dat kadert ook in het FairPlay-gedeelte. De jonge spelertjes kregen ook het bezoek van de voltallige A-kern van Waasland-Beveren. De W-B-spelers keken toe en deelden handtekeningen uit.

Bij de slotceremonie werden alle deelnemers in de bloemetjes gezet. Zij werden allemaal uitgenodigd op de thuiswedstrijd van W-B tegen KV Mechelen op 9 mei 2015. Een speciale trofee was er weggelegd voor De Zeppelin uit Haasdonk, zij sleepten de FairPlay-prijs in de wacht. Ze kregen een heel grote beker en mogen een erehaag vormen voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Ook de sportieve winnaars kregen een fantastische trofee uit handen van de Beverse schepen van Sport en Onderwijs Katrien Claus.