Go back

Guido Brepoels: “Wij horen thuis op het hoogste niveau!”

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“Alweer net niet, het is hetzelfde verhaal als vorige week in Luik”, analyseerde trainer Guido Brepoels de verloren wedstrijd tegen KAA Gent. “Maar als je ziet van waar deze ploeg komt, zie je dat er heel wat progressie is geboekt. Al zijn het natuurlijk de punten die tellen. Toch moeten we opnieuw de positieve dingen eruit halen, want die waren er zeker! Velen hadden voorspeld dat de ploeg mentaal gebroken zou zijn na de partij tegen Standard Luik. Wij hebben vandaag getoond dat dat helemaal niet zo is. We moeten blijven doorwerken, want we zijn nog niet gered. Al wou ik natuurlijk dat dat het geval reeds was. We speelden tegen alle top vier-ploegen en werden geen enkele keer van de mat gespeeld. Wij zijn een ploeg die thuishoort op het hoogste niveau.”

“In de eerste helft zakten we te veel achteruit, maar dat was vooral de verdienste van AA Gent”, ging Brepoels verder. “Vergeet niet dat we tegen de ploeg speelden die het beste voetbal van het land brengt. Na de koffie probeerden we te anticiperen en gingen we hoger spelen.Maar het doelpunt viel veel te makkelijk, Laurent Depoitre kon twee man aan de praat houden. Na het tegendoelpunt namen we meer risico’s en kregen ook kansen op de gelijkmaker, maar de bal wou er niet in. We hebben wel hard gewerkt. Ik ben fier op mijn jongens!”

Waasland-Beveren begon zonder topschutter Renaud Emond aan de wedstrijd. “Ik wou met Emond geen risico’s nemen”, verklaarde de oefenmeester. “In principe kon hij niet spelen. Als je een hele week niet traint en niet scherp bent, heeft het weinig zin. Toch wou ik hem nog brengen om iets te forceren, maar dat lukte jammer genoeg niet. Maar Emond is zeker klaar om vol voor de overwinning te strijden aan de kust komend weekend!”

“We hebben nog één overwinning nodig, daar gaan we opnieuw vol voor in Oostende”, blikt Brepoels vooruit. “We moeten blijven doorwerken! Maandag komen we opnieuw samen en bekijken we de wedstrijd van vandaag. Ik heb heel goede dingen gezien en die moeten we onthouden. We gaan vol vertrouwen naar KV Oostende.”