Go back

Guido Brepoels: “Winnen tegen Lokeren is de enige doelstelling!”

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“We kwamen naar Oostende om de drie punten te pakken. We zouden ons vandaag redden”, opende trainer Guido Brepoels de persbabbel na de verloren wedstrijd bij KV Oostende. “Natuurlijk is iedereen nu ontgoocheld, maar die ontgoocheling mag niet te lang duren. We moeten weer hard werken de komende week. We moeten bewijzen dat we een ploeg zijn die thuishoort op het hoogste niveau.”

“KV Oostende was heel snel, heel gretig. Ze kwamen van alle kanten”, ging de oefenmeester verder. “Ze kwamen 1-0 voor, dan toonde de groep nog een grote weerbaarheid. Ook na de 2-1 vocht iedereen en scoorde we de gelijkmaker nog voor de rust. We begonnen de tweede helft niet scherp en we slikten opnieuw heel snel een doelpunt. We hebben er alles gedaan om nog langszij te komen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Als je drie maal scoort op verplaatsing, moet je altijd iets meenemen. Vier doelpunten slikken is ook echt te veel!”

“Het is ongelooflijk dat we ook weer benadeeld worden”, doelt Brepoels op enkele buitenspelsituaties. “Bij het tweede doelpunt stond Fernando Canesin buitenspel en hij was diegene die de assist gaf. Nadien werd Rachid Bourabia onterecht afgevlagd toen hij alleen richting doel ging, onbegrijpelijk!”

Zo zal W-B op de slotspeeldag Play-off III moeten ontlopen. “De derby tegen Lokeren wordt geen makkelijke wedstrijd”, blikt de hoofdtrainer vooruit. “De elf die volgende week starten moeten bewijzen dat ze die basisplaats verdienen. We hebben wel nog steeds alles in eigen handen. Cercle Brugge moet hopen dat wij verliezen, wij moeten alleen naar onszelf kijken. We moeten ervan uitgaan dat we punten nodig hebben volgende week. Winnen is de enige doelstelling!”