Go back

Hugo Sousa met succes geopereerd aan voet

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Hugo Sousa is vrijdag succesvol geopereerd in AZ Nikolaas campus Temse. Dokter Van Riet behandelde de verdediger aan een impingement van de rechterenkel. Clubarts Frank De Winter legt uit: “Hugo leed aan een zogeheten ‘voetballersenkel’, dat is kalkvorming op het bot. Na een kijkoperatie zijn de problemen met zijn voet opgelost. De verdediger moet nu 48 uur een drukverband dragen en is aan zijn bed gekluisterd. Nadien moet hij twee weken rusten. Daarna worden de hechtingen verwijderd en kan hij aan zijn revalidatie beginnen.”

Sousa mist zo de play-offs, maar belangrijker: hij zal klaar zijn voor de start van de voorbereidingen op volgend seizoen. “De keuze om Hugo nu te opereren is heel bewust”, verklaart dokter De Winter. “In principe zou hij nog kunnen spelen, maar met pijn en hinder. Door de aandoening verliest hij aan acceleratie en snelheid. Aangezien de speler ook volgend jaar bij ons actief zal zijn, is het belangrijk dat hij het seizoen zonder problemen kan beginnen. Doordat de operatie nu is uitgevoerd, zal hij niets van de voorbereiding moeten missen.”

Hugo Sousa zelf is hoopvol na de geslaagde ingreep: “Ik voel me goed nu. Ik ben blij dat de dokter het probleem gevonden heeft en dat de operatie geslaagd is. Nu moet ik twee weken rusten en dan kan mijn revalidatie beginnen. In totaal zal ik een zestal weken onbeschikbaar zijn. Ik ben vooral blij dat ik zonder problemen aan het volgende seizoen zal kunnen starten!”