Go back

KV Oostende – W-B (07-03): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens, Birger Vanduyfhuys & Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Op speeldag 29 staat voor Waasland-Beveren een trip naar de kust op het programma. Het Albertparkstadion in Oostende is het schouwtoneel voor onze voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie. De wedstrijd tegen KV Oostende wordt afgetrapt op zaterdag 7 maart om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Frederik Geldhof.

KVO is aan een seizoen met ups en downs bezig. De Kustboys begonnen het seizoen met een dubbele nederlaag, maar zette daaropvolgend een sterke reeks neer met dertien op vijftien. Nadien volgde een mindere 19 op 65. De jongens van de vurige coach Fred Vanderbiest staan voorlopig op de elfde plaats. Ze behaalden 32 punten en zijn al zeker van deelname aan Play-off II. Vorige week verloren de Oostendenaren met 3-0 van promovendus Westerlo.

KAA Gent was vorige zondag te sterk voor W-B op de Freethiel, maar geel-blauw staat nog steeds op een Play-off II-plaats. Onze Leeuwen zijn nog niet zeker van deelname aan PO2. Mogelijk komt daar na de trip naar Oostende verandering in. W-B heeft momenteel twee punten voorsprong op plaats vijftien (Moeskroen-Péruwelz) en vier punten op plaats zestien (Lierse SK). Bij winst in het Albertpark en een nederlaag van Cercle Brugge of RMP, is W-B zeker van het behoud in de Jupiler Pro League. Indien in Oostende de volle buit niet wordt gehaald, is de laatste speeldag beslissend. Dan staat de Wase derby tegen Sporting Lokeren op het programma.

Het is zaterdag de zesde ontmoeting op het hoogste niveau tussen W-B en KVO. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar zowel in de reguliere competitie als in Play-off II tegen. Eerder dit seizoen, op 1 november 2014, versloeg W-B de mannen uit Oostende met het kleinste verschil. Renaud Emond scoorde het enige doelpunt op de Freethiel. De leukste ontmoeting voor de W-B-supporters was ongetwijfeld die van 20 mei 2012 in de eindronde van tweede nationale. Geel-blauw had toen genoeg aan een punt om de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Het werd 1-1 in het Albertparkstadion en W-B mocht naar eerste klasse.

Voor deze wedstrijd dient onze coach Guido Brepoels geen rekening te houden met geschorste spelers. Wel moeten Milos Maric, Siebe Blondelle en Robin Henkens opletten. Bij een volgende gele kaart worden zij automatisch één speeldag geschorst. Severino Da Silva Robson heeft nog steeds negen gele kartons achter zijn naam staan. Hij wordt twee speeldagen geschorst als hij nog een keer geboekt wordt. Brepoels kan in Oostende geen beroep doen op Cédric D’Ulivo. De rechtsachter heeft nog te veel last van de enkel na de wedstrijd tegen KAA Gent. Ook David Hubert (knie) is er nog niet bij. Wouter Corstjens keert terug uit schorsing.

“Het is geen wedstrijd van alles of niets”, blikt Guido Brepoels vooruit op de partij. “Ik leg de spelers geen extra stress op, dat kan verlammend werken. Iedereen is supergemotiveerd. We hebben er alles aan gedaan deze week. Iedereen heeft heel hard getraind. We hebben vertrouwen gecreëerd, de spelers een goed gevoel meegegeven. De sfeer zit ook heel goed. Morgen moeten ze de strijd kunnen brengen. Teamwork is onze sterkte!”

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd voor de wedstrijd tegen KV Oostende: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Addy, Henkens, Maric, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, Blondelle, Vandam, Coosemans, Sousa, Luyckx, Wilmet en Bourabia.