Go back

W-B naar Play-off II na gelijkspel tegen Lokeren!

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren speelt volgend jaar weer in de Jupiler Pro League! Dat is de belangrijkste conclusie na Waasland-Beveren – Sporting Lokeren. Er werd niet gescoord op de Freethiel. KV Mechelen legde er bij Cercle Brugge wel drie in het mandje. Zo mag W-B naar Play-off II. Daarin mag het de handschoen gaan opnemen tegen KRC Genk, Zulte Waregem en KV Mechelen.

Twee wijzigingen in de basiself bij Waasland-Beveren. Guido Brepoels gaf de voorkeur aan Hrvoje Cale als linksachter. De Kroaat stond zo voor het eerst sinds speeldag 24 weer in de basis. Daarnaast maakte Jerry Vandam zijn debuut voor geel-blauw. De 26-jarige Fransman mocht postvatten op de rechtsachter. David Addy en Hugo Sousa werden zo naar de bank verwezen. Voorts de vertrouwde namen in de Beverse opstelling, Brepoels staat er niet om bekend veel te roteren.

Waasland-Beveren dreigde in de eerste periode een paar keer met verre vrijschoppen van Jonathan Rowell. Rachid Bourabia en Wouter Cortjens konden koppen, maar zonder veel gevaar. Aan de overzijde was Sverrir Ingason de gevaarlijkste man. Eerst kopte de verdediger van kortbij op de dwarsligger, net voor de pauze stuitte hij op een ultiem blok van Corstjens nadat een vrijschop van Hans Vanaken niet goed ontzet werd door de thuisploeg. Ruststand: 0-0.

De tweede helft verliep een stuk beter voor Waasland-Beveren. De thuisploeg speelde een stuk hoger en ging nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Er zaten echter te veel slordigheden in het veld van geel-blauw en échte goede doelkansen waren schaars. Het bleef veelal bij steriele druk en enkele stilstaande fases. Gouden Stier Renaud Emond en Milos Maric troffen beiden de muur. Verder waren er nog kleine kansjes voor Emond en Robson. Aan de overzijde gebeurde er al helemaal niets meer.

Zo werd het een scoreloos gelijkspel in W-B – Lokeren. Lange tijd was dat niet genoeg voor Play-off II, tot KV Mechelen in blessuretijd een 2-0-achterstand omboog in een 2-3-overwinning bij Cercle Brugge. Daardoor behoudt W-B zijn veertiende plaats en is het zeker van het behoud! W-B mag het in Play-off II gaan opnemen tegen KRC Genk, Zulte Waregem en KV Mechelen.

 

Waasland-Beveren: Steppe; Vandam (87′ Blondelle), Robson, Corstjens, Cale; Wilmet (71′ Destorme), Rowell (87′ Ibou), Maric (k), Oumarou; Bourabia, Emond

Sporting Lokeren: Verhulst; Odoi, Ingason, Maric, Melnjak; Overmeire (k), Vanaken, Ngolok; De Pauw (81′ Ansah), Dessers (77′ Leye), Abdurahimi (68′ Patosi)

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Toeschouwers: 7.530