Go back

W-B – Sporting Lokeren (15-03): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys, Marijn De Jonge & Ward Callens - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Dit weekend staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Waasland-Beveren is zondag gastheer voor Sporting Lokeren. De Wase derby wordt afgetrapt om 14.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts.

Sporting Lokeren kent een seizoen met ups en downs. De jongens van trainer Peter Maes begonnen heel sterk aan jaargang 2014-2015. Ze plaatsten zich voor de poules van de Europa League, waar ze het aardig deden en maar nipt de volgende ronde misten. De opeenvolging van de vele wedstrijden koste na de Europese uitschakeling ook punten in de vaderlandse competitie. Lokeren speelt daardoor voor het eerst in drie seizoenen geen Play-off I. Wit-zwart hoopt via Play-off II alsnog een Europees ticket te bemachtigen.

Het wordt zondag de zevende ontmoeting tussen beide ploegen. Van de voorbije zes confrontaties kon W-B er geen enkele winnen. Twee keer werd er gelijkgespeeld, beide keren met 0-0. Geel-blauw kon overigens enkel in de beker scoren tegen Lokeren (1-3). Statistieken waar zondag komaf mee gemaakt moet worden.

Vorig weekend verloor Sporting Lokeren in eigen huis van Anderlecht. De Leeuwen verloren op het veld van KV Oostende met 4-3, waardoor ze nog geen zekerheid konden verwerven over deelname aan Play-off II. Renaud Emond trapte zich met twee treffers wel tot aan de kop in het topschuttersklassement, waardoor de jonge spits zondag de Gouden Stier mag dragen. Door de overwinning van Moeskroen-Péruwelz tegen Westerlo is W-B een plaats gezakt in het klassement. Het staat nu op een veertiende stek, met één punt minder dan de Henegouwers en één punt meer dan het nummer vijftien, Cercle Brugge.

Bij één van de volgende scenario’s is Waasland-Beveren zeker van het behoud:

  • Een overwinning tegen Sporting Lokeren.
  • Een gelijkspel tegen Lokeren en Cercle Brugge wint niet van KV Mechelen.
  • Een nederlaag tegen Lokeren en Cercle Brugge verliest van KV Mechelen.

Voor deze wedstrijd dient onze coach Guido Brepoels geen rekening te houden met geschorste spelers. Milos Maric, Siebe Blondelle en Robin Henkens hebben vier gele kaarten achter hun naam staan, Robson negen. Bij een volgende boeking kijken zij aan tegen een automatische schorsing. David Hubert (knie) is nog steeds out. Mijusko Bojovic trainde al terug met de groep, maar is nog niet wedstrijdfit.

 

Guido Brepoels stelde een (voorlopige) lijst van 22 spelers samen voor de partij van zondag. Hier de namen (in numerieke volgorde): Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Addy, Henkens, Maric, Ibou, Oumarou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vandam, Coosemans, Sousa, Luyckx, Wilmet, Vanzo en Bourabia.