Go back

W-B verliest spektakelmatch bij KV Oostende: 4-3

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren zal zich op de slotspeeldag moeten verzekeren van Play-off II. In het Albertparkstadion kwam het namelijk als verliezer uit een doelpuntrijke spektakelmatch tegen KV Oostende. Het werd 4-3. Zeker niet onverdiend voor de thuisploeg, al kwam het tweede Oostendse doelpunt er na buitenspel van aangever Canesin. Aan de overzijde werd Bourabia dan weer onterecht afgevlagd toen hij oog in oog met doelman Ovono kwam. 

Guido Brepoels wijzigde zijn elftal op twee posities voor de altijd lastige verplaatsing naar het Albertparkstadion. Renaud Emond was wedstrijdfit en mocht starten. Ook Wouter Corstjens kwam weer in de ploeg. Hij verving de gekwetste Cédric D’Ulivo. De match tegen KV Oostende was mogelijk al beslissend voor het behoud. Bij winst van W-B en een nederlaag van Cercle Brugge of Moeskroen-Péruwelz zou geel-blauw gered zijn.

Het zag er echter al gauw erg slecht uit voor W-B. Al na 3 minuten vloerde Michiel Jonckheere Steppe aan de tweede paal na een voorzet van Jordan Lukaku. W-B was wakker geschut en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het na een kwartier. Aboubakar Oumarou met knap voorbereidend werk op de linkerflank en de voorzet tot bij Renaud Emond. Die trof in eerste instantie Didier Ovono, maar kon de rebound van Rachid Bourabia wel in doel deviëren: 1-1.

Het was een zeer open en aantrekkelijke eerste periode en nog voor het halfuur stond het al 2-1. Al hing er een serieuze buitenspelgeur aan het doelpunt van Knowledge Musona. Assistgever Fernando Canesin stond immers offside toen hij de bal kreeg toegespeeld. Een minuutje later mocht Bourabia alleen richting doel van Ovono. Hij werd wel afgevlagd, onterecht bleek uit de beelden. De thuisploeg was daarna nog een paar keer gevaarlijk, voornamelijk via een erg bedrijvige Jonckheere. Met een prima tussenkomst van Wouter Corstjens op Canesin in een één-tegen-driesituatie hield de verdediger zijn ploeg staande. Op slag van rust bracht hij W-B zelfs weer langszij op een hoekschop van Jonny Rowell.

De tweede periode was nauwelijks onderweg of het stond alweer 3-2. Opnieuw had de thuisploeg maar drie minuten nodig om tot scoren te komen. Het was opnieuw Knowledge Musona die een snelle tegenaanval van KVO mocht afronden. W-B reageerde met een strakke vrijschop van Maric die Ovono nog net in hoekschop kon duwen. Op het uur was het aan de overkant weer raak. Carl Hoefkens maakte er 4-2 van nadat Steppe eerst nog de kopbal van Frédéric Brillant gestopt had. Twintig minuten voor tijd bracht Emond met zijn tweede treffer van de avond weer hoop bij de talrijk meegereisde W-B-supporters. Emond kwam daarmee aan de leiding van de topschuttersstand, samen met Ivan Santini heeft hij 13 goals achter zijn naam staan. Het bleef echter bij die aansluitingstreffer. Nog één grote kans aan de overzijde, maar Musona kwam Steppe tegen op zijn weg naar een hattrick.

Zo bleef W-B met lege handen achter na een spectaculair kijkstuk met maar liefst 7 treffers. Het staat voor de slotspeeldag van de reguliere competitie op een veertiende plaats, met één punt minder dan Moeskroen-Péruwelz en één meer dan Cercle Brugge. Lierse SK is al zeker van Play-off III. Wil W-B zich plaatsen voor Play-off II zal het op speeldag 30 Sporting Lokeren moeten kloppen of rekenen op een nederlaag van Cercle Brugge, dat thuis speelt tegen KV Mechelen.

 

KV Oostende: Ovono; Locigno (80′ De Schutter), Brillant, Hoefkens, Lukaku; Jonckheere, Jali, Canesin (87′ Ruytinx), Siani (84′ Schmisser), Ruiz; Musona

Waasland-Beveren: Steppe; Sousa (81′ Henkens), Robson, Corstjens, Addy (86′ Ibou); Wilmet, Rowell (65′ Destorme), Maric (k), Oumarou; Bourabia, Emond

Doelpunten: 3′ Jonckheere 1-0, 15′ Emond 1-1, 25′ Musona 2-1, 45′ Corstjens 2-2, 48′ Musona 3-2, 61′ Hoefkens 4-2, 72′ Emond 4-3

Gele kaarten: 41′ Hoefkens, 91′ Ibou

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Toeschouwers: 5.661