Go back

Weer net niet: W-B verliest met 0-1 tegen KAA Gent

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is er zondagavond niet in geslaagd de punten thuis te houden tegen KAA Gent. De bezoekers hadden het veldoverwicht, maar deden daar niet veel mee. In de tweede helft forceerden Depoitre en Simon wel de beslissing voor de Buffalo’s. Geel-blauw reageerde nog met kansen voor Oumarou en Emond. Het bleef echter 0-1. Voor de tweede week op rij net niet dus voor W-B.

Guido Brepoels wijzigde zijn basiselftal op twee plaatsen voor de Oost-Vlaamse derby tegen KAA Gent. Hugo Sousa nam de plaats over van de geschorste Wouter Corstjens in het hart van de verdediging weer in. Robin Henkens begon dan weer aan de partij als vervanger voor Renaud Emond, die nog te veel hinder ondervond aan de lies en op de bank begon. Het was voor Henkens de eerste basisplaats sinds de uitwedstrijd bij Lierse op 24 januari.

Het openingskwart was veelbelovend, de schwung zat meteen in de wedstrijd en er waren enkele kansen aan beide kanten. Jonathan Wilmet zette zijn voet tegen de verre voorzet van David Addy. Het leverde al bij al weinig problemen op voor Matz Sels. Aan de overzijde was Laurent Depoitre gevaarlijk, via de benen van Robson Severino da Silva belandde zijn poging in hoekschop. Daarna viel het wat stil. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar konden dat niet omzetten in reëel doelgevaar. Zo werd er gerust bij een 0-0-stand.

Het was even wachten op kansen na de koffie, tot Moses Simon op Kenny Steppe besloot. Aan de overzijde slaagden Jonathen Wilmet en Aboubakar Oumarou er niet in een foutje in de Gentse achterhoede af te straffen. Bij de volgende aanval van de bezoekers hield Depoitre twee verdedigers aan de praat. Hij verloor de bal, maar Moses Simon was er als de kippen bij en tikte het leer hard binnen: 0-1.

Dé kans van de wedstrijd voor W-B kwam er een kwartier voor tijd: Oumarou haalde uit, de bal week af en werd door Lasse Nielsen op de doellijn ontzet. W-B bleef aandringen in de slotfase. De ingevallen Emond had nog twee prima kansen. Eerst kreeg hij het leer in twee tijden niet voorbij Sels. Kort voor affluiten dook hij op aan de tweede paal, waar hij de voorzet van Addy over de dwarsligger joeg. Depoitre kon het dan afmaken op de counter, maar schoof het leer naast het doel van Steppe. Zo bleef het 0-1. Voor het tweede weekend op rij kwam W-B dicht bij puntengewin om uiteindelijk met lege handen achter te blijven.

Door het puntenverlies van de naaste concurrenten in het klassement blijft het onderin status quo. Er resten nog twee wedstrijden in de reguliere competitie. W-B trekt op zaterdag 7 maart naar KV Oostende. Op zondag 15 maart op de slotspeeldag wacht de derby met Sporting Lokeren.

 

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo (76′ Blondelle), Robson, Sousa, Addy; Wilmet, Rowell (77′ Emond), Maric (k), Henkens (74′ Cale); Bourabia, Oumarou

KAA Gent: Sels; Rafinha, Nielsen, Gershon; Foket (88′ Dejaegere), Kums, Milicevic (84′ Saief), Van der Bruggen (63′ Neto), Asare; Simon, Depoitre

Doelpunten: 66′ Simon 0-1

Gele kaarten: 24′ Henkens, 62′ Wilmet, 90′ Blondelle, 92′ Dejaegere

Scheidsrechter: Sebastien Delferière

Toeschouwers: 6.308