Go back

Destorme & Emond: “Hopelijk zaterdag wel drie punten”

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren speelde afgelopen zaterdag 2-2 gelijk op het veld van Zulte Waregem. In de slotfase zag W-B een eerste zege in Play-off II alsnog aan zich voorbij glippen. Op zaterdag 25 april staan beide teams weer tegenover elkaar. “Hopelijk kunnen we dan wel winnen”, vertellen doelpuntenmakers David Destorme en Renaud Emond.

Renaud Emond maakte zaterdag zijn veertiende treffer van het seizoen, nadat hij eerst wel een elfmeter miste. “Ik wil me bij de supporters verontschuldigen voor het missen van die strafschop”, zei de jonge aanvaller¬†meteen na de match. “Ik wil er geen excuses voor inroepen, hij was gewoon slecht getrapt. Mijn ploeggenoten hebben me tijdens de rust opgepept. Ik wilde die misser absoluut goedmaken in de tweede helft door alsnog te scoren. Toen dat lukte gaf me dat een goed gevoel, want ik had al enkele weken niet kunnen scoren.¬†Met de Gouden Stier ben ik niet bezig. Mijn rechtstreekse concurrenten spelen meer wedstrijden in Play-off I.”

Het eerste Beverse doelpunt in het Regenboogstadion kwam van de voet van David Destorme, die voor het eerst in 2015 aan de aftrap verscheen. “Het was inderdaad al even geleden dat ik nog eens mocht starten”, vertelde hij nadien. “Dat ik een sterke wedstrijd speelde is mooi meegenomen natuurlijk, want ik ben einde contract. Ik zou graag blijven. De wedstrijd zelf begon slecht voor ons, na mijn gelijkmaker trokken we het laken naar ons toe. Jammer genoeg benutte Renaud zijn strafschop niet. We nemen hem zeker niets kwalijk. De volledige groep heeft hem dat tijdens de rust duidelijk gezegd. In de tweede helft kon je zien dat hij een echte killer is. Spijtig dat we onze voorsprong nog weggaven. We hadden graag de volle pot gepakt, nu moeten we dat dit weekend maar doen.”