Go back

Geen nieuwe overeenkomst tussen W-B en Guido Brepoels

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

W-B zal het aflopende contract van trainer Guido Brepoels niet verlengen. Die beslissing werd dinsdagnamiddag genomen in de Raad van Bestuur na een evaluatie van alle relevante factoren en een vergelijking van de visie van club en trainer.

De beslissing om geen nieuwe overeenkomst met Guido Brepoels op te stellen kwam er na een drietal gesprekken met de veldmeester, waaruit bleek dat de verwachtingen op middellange termijn niet compatibel waren en dat een nieuwe verbintenis niet opportuun zou zijn voor beide partijen.

Wat betreft Play-off II geeft de clubleiding er de voorkeur aan Brepoels de ploeg te laten leiden tot het einde van het seizoen in zijn kenmerkende, gedreven stijl. De club heeft alle vertrouwen in de professionele ingesteldheid van Brepoels om een geslaagde play-offcampagne af te werken.

Waasland-Beveren wil de play-offs op een ernstige manier aanpakken en zijn supporters nog enkele mooie momenten bezorgen na een moeilijk seizoen. Tegelijkertijd ziet het clubbestuur de nacompetitie als voorbereiding op volgend seizoen en wenst het de komende weken een duidelijker beeld te krijgen van enkele jongere spelers in de eigen rangen. Die jongeren krijgen dan ook volop hun kans in de play-offs, zonder de aandacht voor de beoogde resultaten en doelstellingen te verliezen.

Het clubbestuur van Waasland-Beveren is Guido Brepoels dankbaar en erkentelijk voor het werk dat hij heeft neergezet op de Freethiel. Op 5 januari werd de Limburger aangesteld als hoofdtrainer. Brepoels kreeg één hoofdopdracht mee: Waasland-Beveren naar Play-off II loodsen. Die doelstelling werd op de slotspeeldag tegen Sporting Lokeren behaald.

Ten slotte wenst de clubleiding zich uitdrukkelijk te distantiëren van de recente berichtgeving over Brepoels in enkele kranten. Wij hebben hem leren kennen als een gedreven trainer die veel tijd en energie steekt in de voorbereidingen van trainingen en wedstrijden en niet alleen op het mentale vlak, maar ook wat betreft het fysieke en tactische aspect van voetbal blijk heeft gegeven van heel wat ervaring op het hoogste niveau.

De clubleiding van Waasland-Beveren zal de komende dagen de zoektocht aanvatten naar een geschikte opvolger voor Brepoels.