Go back

Guido Brepoels: “Tevreden over de mentaliteit van mijn spelers”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Guido Brepoels kon best vrede nemen met het gelijkspel van Waasland-Beveren op het veld van Zulte Waregem. Niet zozeer door het resultaat, maar vooral door de inzet van zijn pupillen. “We zitten in een moeilijke situatie de laatste weken. Als je dan het enthousiasme op het veld ziet, dan kan ik alleen maar ‘proficiat’ zeggen tegen mijn spelers.”

Een tevreden Brepoels dus, al zag hij ook dat W-B geen vliegende start nam in het Regenboogstadion. “In het eerste kwartier hadden we het moeilijk. Daarna kwamen we erdoor. Als we de penalty scoren, gaan we met een voorsprong de rust in. We lieten in de tweede helft nog kansen op de 1-2 en 1-3 liggen. Het was een beetje zoals het verhaal van dit seizoen: net niet.”

“Jammer voor de ploeg dat we die overwinning niet konden boeken. Het laten hangen ligt trouwens niet in mijn aard, ik blijf mijn job doen tot de laatste dag.”