Go back

KV Mechelen – W-B (05-04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zondag trekt Waasland-Beveren naar Achter de Kazerne voor het duel met KV Mechelen. De eerste wedstrijd in Play-off 2A voor W-B wordt afgetrapt om 18.00 u. en moet in goede banen geleid worden door scheidsrechter van dienst Frederik Geldhof.

Het wordt de negende ontmoeting tussen Malinwa en W-B in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2012-2013 speelden beide ploegen zowel in de reguliere competitie als in Play-off II tegen elkaar. Vorig seizoen eindigden beide confrontaties in de JPL op een brilscore. Het felbevochten punt in Mechelen, waar W-B een helft met z’n tienen op het plein stond na rood voor Hrvoje Cale, luidde toen de uitstekende remonte van de ploeg in met het uiteindelijke behoud in eerste klasse als gevolg. Dit seizoen werd er op het veld van de Kakkers met 2-0 verloren, de terugwedstrijd in Beveren eindigde op een 2-2-gelijkspel.

Voor de wedstrijd op paaszondag dient trainer Guido Brepoels geen rekening te houden met geschorste spelers. Milos Maric, Siebe Blondelle en Robin Henkens hebben vier gele kaarten achter hun naam staan, Severino Robson Da Silva nog steeds negen.

Wel zijn er een aantal (licht) gekwetste spelers die niet beschikbaar zijn. Jorn Vermeulen revalideert nog, Hugo Sousa moet rusten na zijn operatie en Mijusko Bojovic is nog niet wedstrijdfit. Verder konden David Hubert en Aboubakar Oumarou deze week maar een keer voluit meetrainen met de groep (beiden hinder aan de knie). Ook Wouter Corstjens (nek) en Ibou Sawaneh (kuit) zijn er omwille van een lichte blessure niet bij in Mechelen.

Colin Coosemans, Robin Henkens en Hrvoje Cale hebben een aflopend contract en werden niet in de selectie opgenomen. Brepoels had eerder aangekondigd enkele jongeren uit de A-kern kansen te geven in de play-offs. Zo behoren o.a. Niels De Pauw, Alec Luyckx, Dylan De Belder, Floriano Vanzo en Zakaria M’Sila tot de selectie. Ook Nicolas Godemèche wordt weer opgevist en trekt mee met de groep naar Mechelen.

 

De wedstrijdkern voor KV Mechelen – W-B (19 spelers): Rogiest, Robson, Addy, Maric, De Belder, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Vandam, Vanzo, Luyckx, Wilmet, Bourabia, M’Sila en Godemèche.