Go back

Niels De Pauw: “Vertrouwen in mij doet me plezier”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Verdediger Niels De Pauw (19-01-1996) maakte tegen KV Mechelen zijn debuut voor Waasland-Beveren. Ook tegen KRC Genk stond de 19-jarige Oost-Vlaming in de basis. De jongeling deed het lang niet onaardig tegen Dalibor Veselinovic en Benji De Ceulaer, maar ging wel twee keer onderuit met W-B. “Dat is spijtig. Ik zou liever punten pakken en wedstrijden winnen”, zei hij na de wedstrijd. “Zowel voor onszelf als voor de supporters.”

De Pauw doorliep nagenoeg zijn hele jeugdopleiding op de Freethiel en ziet zijn geduld nu beloond met twee basisplaatsen bij de Beverse hoofdmacht. “Ik ben ontzettend tevreden dat ik de voorbije twee wedstrijden mijn kans gekregen heb. Ik had er niet echt op gehoopt om al van in het begin van de play-offs te mogen starten. Ik had eerder aan de latere wedstrijden gedacht. Dat de club vertrouwen in me toont, doet me in elk geval veel plezier.”

“Ik ben een jeugdproduct en heb hier op drie jaar na na mijn volledige jeugdopleiding doorlopen. Nu een kans krijgen bij de eerste ploeg is dan ook enorm leuk. Ik had dit seizoen een goede voorbereiding en hoopte misschien wel om de eerste wedstrijd van de competitie te mogen spelen. Toen dat niet zo was, was dat wel een teleurstelling. Maar dat is het verleden. Ik kijk nu enkel naar de toekomst en hoop nog speelgelegenheden te krijgen de komende weken. Ik ga er alleszins voor de volle 100 procent voor en hoop dat mijn teamgenoten dat ook doen. Anders verzuip je mee natuurlijk”, aldus een ambitieuze Niels De Pauw.