Go back

Stijn Vreven vanaf volgend seizoen hoofdtrainer

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren is in zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitgekomen bij Stijn Vreven. Vanaf de start van het seizoen 2015-2016 is Vreven T1 op de Freethiel. Hij tekende een overeenkomst tot medio 2017.

Waasland-Beveren zal binnen enkele weken het nieuwe voetbalseizoen aanvatten met een nieuwe hoofdtrainer: Stijn Vreven (18 juli 1973). Met Stijn Vreven haalt de club een jonge, ambitieuze trainer in huis die steeds passioneel met voetbal bezig is geweest. De Limburger staat gekend om zijn begeestering en tomeloze inzet. Vreven is een harde werker en een vurige trainer, zo was hij voordien ook als speler. In die zin past hij perfect binnen het profiel dat Waasland-Beveren had vooropgesteld. De club wil hem dan ook graag de kans bieden om zich met W-B te bewijzen op het hoogste niveau en heeft er het volste vertrouwen in dat hij een nieuwe wind kan doen waaien op de Freethiel.

Meteen na zijn carrière als speler, in 2010, werd Vreven hoofdtrainer. Hij bewees al gauw over uitstekende trainerscapaciteiten te beschikken bij clubs in tweede klasse en in lagere reeksen. Zo werd Vreven meteen kampioen met Esperanza Neerpelt in Eerste Provinciale in Limburg. Het jaar erop miste hij op een haar na promotie naar derde klasse nadat Neerpelt tweede werd in de competitie en de eindronde niet kon winnen. In het seizoen 2012-2013 was hij T1 Bij Dessel Sport. Hij leidde de promovendus knap naar een plaats in de middenmoot. De voorbije twee seizoenen was de Limburger aan de slag bij Lommel United. Vorig jaar parkeerde hij de club op een vijfde plaats in de rangschikking, dit jaar sloten Lommel en Vreven de reguliere competitie af op de tweede stek. De club speelt nog de eindronde voor promotie naar de Jupiler Pro League. In het voorbije seizoen werd W-B door Lommel United nog uitgeschakeld in de Cofidis Cup.

Ook als speler stond Stijn Vreven bekend als een bezielde sportman die steeds met de nodige geestdrift en inzet op de grasmat verscheen. Hij brak als jonge prof door bij KV Mechelen. De beenharde verdediger groeide er uit tot vaste waarde en vertrok na vier seizoenen naar KAA Gent. Nadien volgde een succesvolle periode in Nederland bij FC Utrecht, waar hij eveneens vier seizoenen een basispion was. Verder stond hij nog op de loonlijst van buitenlandse clubs als Kaiserslautern, Vitesse, Omonia Nicosia en ADO Den Haag. De nadagen van zijn spelerscarrière spendeerde hij weer in België, bij Sint-Truiden, Tongeren en Leopoldsburg. Vreven verzamelde in zijn loopbaan twee interlands voor de nationale ploeg.