Go back

Verjongd W-B onderuit bij KV Mechelen: 4-1

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn eerste wedstrijd in Play-off II verloren. KV Mechelen was te sterk Achter De Kazerne en hield verdiend de punten thuis. Het werd 4-1. Ex-W-B-spits Dalibor Veselinovic was de matchwinnaar voor KVM.

W-B en Guido Brepoels trekken in deze play-offs de kaart van de jeugd. Brepoels liet tegen KV Mechelen 3 jonge spelers debuteren: Niels De Pauw en Floriano Vanzo verschenen aan de aftrap, Dylan De Belder zou in de tweede helft invallen. Ook Alec Luyckx en Jerry Vandam stonden in de basis. Voor Luyckx was het zijn eerste basisstek dit seizoen, voor Vandam zijn tweede.

Het was KV Mechelen dat het initiatief nam in de eerste periode. De thuisploeg voerde de druk op en kreeg kansen via Ivan Obradovic en Seth De Witte. Telkens stond Kenny Steppe paraat. KVM bleef op zoek gaan naar een treffer, maar W-B hield lange tijd de deur op slot. Tot Sofiane Hanni te veel ruimte kreeg aan de rand van de zestien en met een onhoudbare pegel Steppe verschalkte. Zo werd er gepauzeerd bij een 1-0-tussenstand.

De tweede helft kwam aarzelend op gang en beide doelmannen hadden weinig werk op te knappen. Op het uur dan toch een prima aanval van Malinwa en Dalibor Veselinovic rondde spectaculair af: 2-0. W-B reageerde met een schot van Jonathan Wilmet dat Wouter Biebauw nog net in hoekschop kon duwen. Ook Renaud Emond en Luyckx forceerden kansen, maar konden de afscheidnemende Biebauw niet verschalken.

De Beverse aansluitingstreffer kwam er toch. Robson Severino da Silva dwong met een harde kopbal de ingevallen Nicolas Verdier tot een eigen doelpunt. Enkele minuten later stond echter de dubbele voorsprong weer op het bord na een rake kopbal van verdediger Edin Cocalic. Vijf minuten voor tijd legde Veselinovic met zijn tweede de 4-1-eindstand vast. Zo werd het een moeilijke wedstrijd voor een sterk verjongd en onuitgegeven W-B. Komend weekend speelt geel-blauw op de Freethiel tegen KRC Genk, dat zaterdag met 1-0 won van Zulte Waregem.

 

KV Mechelen: Biebauw (88′ Moris); Naessens (66′ Verdier), Paulussen, Cocalic, Kosanovic, Obradovic; De Petter (k), De Witte, Wolski (66′ Rits); Hanni, Veselinovic

Waasland-Beveren: Steppe; Vandam, Robson, De Pauw, Addy; Rowell (83′ Godemèche), Luyckx, Blondelle (k) (73′ Destorme); Vanzo (67′ De Belder), Emond, Wilmet

Doelpunten: 42′ Hanni 1-0, 57′ Veselinovic 2-0, 72′ Verdier (e.d.) 2-1, 76′ Cocalic 3-1, 86′ Veselinovic 4-1

Gele kaarten: 8′ Paulussen, 75′ Luyckx, 75′ Rowell

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Toeschouwers: 8.990