Go back

W-B haalt met Erciyas en Janssens twee beloftevolle Belgen in huis

Tekst & Foto's: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft na Glenn Leemans opnieuw twee beloftevolle, jonge Belgen aangetrokken met het oog op de toekomst. Aanvallende middenvelder Emre Erciyas (18) komt over van Lierse SK, doelman Matthias Janssens (17) maakt de overstap van KAA Gent. Beiden zullen vanaf het seizoen 2015-2016 deel uitmaken van de A-kern van Waasland-Beveren.

Emre Erciyas (03-10-1996) is een getalenteerde aanvallende middenvelder die het voorbije seizoen uitkwam voor de U19 van Lierse SK. De Belg met Turkse roots legde met succes een testperiode af op de Freethiel. Zo maakte hij indruk door in een wedstrijd met de U19 van W-B drie doelpunten voor zijn rekening te maken. Erciyas tekende bij Waasland-Beveren een contract voor een seizoen met een extra optie.

Ook Matthias Janssens (09-03-1998) zette maandag zijn handtekening onder een verbintenis bij Waasland-Beveren. Hij tekende voor drie seizoenen. De rijzige, jonge doelman (1m88) komt uit de jeugdopleiding van KAA Gent en trainde het afgelopen seizoen al regelmatig mee met de A-kern van de Buffalo’s. Voordien kwam hij ook uit voor AFC Tubize en RAEC Mons. De beloftevolle keeper heeft ook al een aantal selecties verzameld bij de nationale jeugdploegen van België. KAA Gent ontvangt een opleidingsvergoeding van W-B voor de overstap van Janssens. Leuk detail: Janssens is deel van een drieling. Zijn broers spelen bij KAA Gent en Club Brugge.

Attachment-1