Go back

W-B heeft akkoord met Brugse belofte Senne Van Dooren

Tekst & foto's: Ward Callens

Waasland-Beveren bouwt verder aan zijn sportieve toekomst. Nadat eerder de transfers van Glenn Leemans, Emre Erciyas en Matthias Janssens werden afgerond, heeft de club nu een akkoord met een ander aanstormend talent uit eigen land: Senne Van Dooren. 

Senne Van Dooren (16-05-1997) is een centrale verdediger die uitkomt voor de beloften van Club Brugge. De bijna 18-jarige Antwerpenaar speelde daarvoor bij KV Westmalle, het Nederlandse Willem II en vervolgens drie seizoenen bij Beerschot AC. Met Club Brugge deed hij dit jaar mee aan het prestigieuze U21-toernooi van Viareggio. Blauw-zwart eindigde eerste in zijn poule en werd daarna uitgeschakeld in de tweede ronde.

Waasland-Beveren en de speler hebben een mondelinge overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor een bijkomend seizoen. Verwacht wordt dat de deal binnen enkele weken afgerond zal zijn. Van Dooren zal zich bij de start van het nieuwe seizoen bij de A-kern van Waasland-Beveren voegen.

De overstap van de beloftevolle Van Dooren naar de Freethiel kadert binnen de vernieuwde sportieve visie van Waasland-Beveren. Er wordt een ploeg gebouwd rond enkele (ervaren) sterkhouders, aangevuld in de breedte met jong, Belgisch talent. Van Dooren werd uitvoerig gescout door de sportieve cel, die gelooft in zijn capaciteiten en potentieel en hem met de juiste begeleiding wil helpen zich verder te ontwikkelen als profvoetballer.

IMG_20150429_175510plat