Go back

W-B heeft geen verhaal tegen KRC Genk: 0-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn start in Play-off II gemist. Na het verlies bij KV Mechelen, verloor het nu ook thuis tegen KRC Genk. 0-2 werd het op de Freethiel. Een sterk keepende Kenny Steppe behoedde zijn team voor een nog zwaardere nederlaag. 

Vier wijzigingen in de basiself van Guido Brepoels ten opzichte van de partij bij KV Mechelen. Milos Maric en Ibou Sawaneh verschenen aan de aftrap ten koste van Jonathan Rowell en Jonathan Wilmet. Ook Cédric D’Ulivo en Rachid Bourabia begonnen aan de wedstrijd, in plaats van Jerry Vandam en Alec Luyckx, die beiden niet voluit konden trainen de voorbije week na een lichte contactblessure opgelopen in Mechelen. Floriano Vanzo en Niels De Pauw speelden hun tweede wedstrijd voor W-B.

Kenny Steppe was meteen bij de les tegen de bezoekers uit Genk. Na slechts een paar minuten weerhield hij met een knappe save Siebe Schrijvers van een doelpunt. Ook het schot van Hervé Kage werd gestopt door de W-B-doelman. Aan de overzijde was Ibou gevaarlijk: hij sneed naar binnen en probeerde Laszlo Köteles te verrassen in de korte hoek. De Genkse goalie moest een hoekschop toestaan.

Kort voor het halfuur kwam Genk op voorsprong. Hervé Kage mocht aan de tweede paal vrijstaand inkoppen en liet Steppe kansloos: 0-1. De thuisploeg probeerde iets terug te doen tegen de Limburgers. Het bleef echter bij druk, in de waarheidszone kon de thuisploeg het verschil niet maken. Zo werd er gerust bij een 0-1-tussenstand.

Vroeg in de tweede periode moest geel-blauw een tweede Genkse treffer toestaan. Steppe stopte nog knap de eerste poging van Thomas Buffel, maar was kansloos in de herneming. Köteles werd nauwelijks bedreigd na de koffie. In een slap laatste halfuur waren het nog de bezoekers die de beste kansen hadden. Onder meer de ingevallen Sekou Cisse deed in de slotminuut nog een poging, maar Steppe was alweer alert. Het bleef 0-2. Volgend weekend trekt W-B naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem.

 

Waasland-Beveren: Steppe; D’Ulivo, Robson, De Pauw, Addy; Maric (k), Bourabia (72′ De Belder), Blondelle; Vanzo (67′ Wilmet), Emond, Ibou

KRC Genk: Köteles; Castagne (49′ N’Didi), Mbodji, Kabasele, Anele; Buffel (k), Gorius, Milinkovic-Savic, Kage (79′ Cisse); Schrijvers, De Ceulaer (72′ Joseph-Monrose)

Doelpunten: 25′ Kage 0-1, 54′ Buffel 0-2

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Toeschouwers: 3.425