Go back

W-B – KRC Genk (11-04): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Dit weekend staat de tweede speeldag in Play-off II op het programma. Waasland-Beveren ontvangt KRC Genk op de Freethiel. D wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 11 april 2015 om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot.

Het is de zevende ontmoeting tussen beide ploegen in de hoogste voetbalafdeling. Na drie gelijke spelen en een stuntzege in Genk (0-2) in de voorbije twee jaargangen, werd er dit seizoen twee keer verloren van de Limburgers. Thuis gingen de Genkenaars in de slotseconden met de zege lopen na een doelpunt in de 93ste minuut van Hervé Kage. Ook in de Cristal Arena kwam Genk maar in de slotfase tot scoren. Daar was het de jonge Sergej Milinkovic-Savic die zijn club de drie punten schonk.

Op de openingsspeeldag in poule Play-off 2A klopten de mannen van coach Alex McLeish Zulte Waregem met een 1-0 na een doelpunt van Benji De Ceulaer. W-B verloor bij KV Mechelen met 4-1. Floriano Vanzo en Dylan De Belder maakten er hun debuut voor geel-blauw.

Geen geschorste spelers bij W-B voor dit duel met Genk. Wel enkele afwezigen met lichte kwetsuren. Zo heeft Mijusko Bojovic last aan de heup en ondervindt Aboubakar Oumarou te veel hinder aan de knie om te spelen. Alec Luyckx, die intussen wel weer met de groep traint, heeft nog last aan de bil nadat hij tegen KV Mechelen een trap incasseerde. Verder behoren ook Wouter Corstjens (nek), Hugo Sousa (revalidatie) en Jorn Vermeulen (revalidatie) niet tot de wedstrijdkern. Ibou Sawaneh is wel weer van de partij na een kuitblessure.

 

Voor deze wedstrijd werden volgende 18 spelers (in numerieke volgorde) geselecteerd: Rogiest, Robson, Addy, Maric, De Belder, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Godemèche, Vandam, Vanzo, Wilmet en Bourabia.