Go back

W-B laat Henkens gaan, Rogiest tweede doelman in Play-offs

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Robin Henkens mag uitkijken naar een nieuwe club. De clubleiding kwam overeen het aflopende contract van de 26-jarige Limburger niet te verlengen. Die beslissing werd genomen na een grondige evaluatie van de speler binnen de sportieve cel. Die is van mening dat de club het volgende seizoen beter gebaat is bij een ander type middenvelder. In die optiek zal in de komende play-offs dan ook de voorkeur worden gegeven aan andere spelers op de middenveldposities.

De clubleiding staat erop Robin Henkens uitdrukkelijk te danken voor de inzet en het professionalisme dat hij aan de dag legde tijdens de twee seizoenen die hij actief was op de Freethiel. Wij wensen hem veel succes toe in het vervolg van zijn sportieve loopbaan.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Colin Coosemans de club verlaat. De doelman verdedigt vanaf juli de kleuren van KV Mechelen. Met het oog op het komende seizoen werd daarom besloten binnen de sportieve cel om tijdens de play-offs derde doelman Benny Rogiest naar voren te schuiven als doublure voor Kenny Steppe. De 19-jarige Rogiest zal de komende weken dus als tweede doelman in de wedstrijdselecties worden opgenomen en waar nodig inspringen voor Steppe.