Go back

W-B neemt Bilal Jellal (19) over van Anderlecht

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zich verzekerd van de diensten van Bilal Jellal (19). De aanvallende middenvelder maakt vanaf volgend seizoen deel uit van onze A-kern. Hij komt over van RSC Anderlecht en tekende op de Freethiel een contract van twee seizoenen met optie op een extra jaar. 

Bilal Jellal (28-03-1996) is een Marokkaanse Belg uit de beloftekern van RSC Anderlecht. De pas 19 jaar geworden aanvallende middenvelder schitterde net als Glenn Leemans, die vorige week al een contract tekende op de Freethiel, in de UEFA Youth League. Hij stond tussen de lijnen in acht Europese wedstrijden en gaf daarin twee assists. Jellal speelde ook al wedstrijden voor de nationale jeugdselecties van Marokko.

Na Glenn Leemans (19), Emre Erciyas (18), Matthias Janssens (17) en Senne Van Dooren (17), is Bilal Jellal de vijfde jonge Belg (onder 20) die voor Waasland-Beveren kiest. Deze beloftevolle talenten krijgen vanaf volgend seizoen volop de kans om zich in de A-kern, binnen een professioneel kader, verder te ontwikkelen als profvoetballer.