Go back

W-B pakt eerste punt in play-offs: 2-2 bij Zulte Waregem

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een punt gepakt op het veld van Zulte Waregem. Het werd 2-2. W-B leek op weg naar een eerste overwinning in Play-off II, maar moest in de slotfase nog een tegendoelpunt toestaan.

Drie wijzigingen in de basiself bij Waasland-Beveren voor het eerste van twee opeenvolgende duels tegen Zulte Waregem. Jerry Vandam, David Destorme en Jonathan Rowell begonnen aan de partij in plaats van Cédric D’Ulivo, Rachid Bourabia en Milos Maric, die vorig weekend nog aan de aftrap stonden.

Zulte Waregem ging fel van start in het eigen Regenboogstadion. Karim Rossi kwam meteen voor doel, maar Kenny Steppe bracht redding. Na nauwelijks zeven minuten moest de W-B-doelman zich toch al gewonnen geven. Rossi mocht op aangeven van Ghislain Gimbert vrij inkoppen: 1-0. W-B reageerde met een poging van Siebe Blondelle die in hoekschop werd gedevieerd. Steppe was kort daarop weer bij de pinken door de inzet van Bryan Verboom te stoppen.

Op het halfuur was de stand weer in evenwicht. David Destorme bleef ijzig koel oog in oog met Sammy Bossut, omspeelde de doelman en legde de bal beheerst in het lege doel: 1-1! Even daarvoor had Robson da Silva zijn tiende gele kaart geïncasseerd. De Braziliaan mist daardoor de volgende twee wedstrijden van W-B. Opschudding dan vlak voor het einde van de eerste helft. Strafschop voor W-B na een duidelijke trekfout van Formose Mendy op Renaud Emond. De aanvaller zette zich zelf achter de bal, maar zag Bossut de goede hoek in duiken. Zo bleef het 1-1 tot aan de pauze.

Aan het begin van de tweede periode was Bossut opnieuw de kwelduivel van Emond. De Waregemse doelman hield met een prima reflex de kopbal van de Waalse spits uit zijn netten. Maar Renaud Emond zou kort daarop zijn gram halen. Hij reageerde alert op een voorzet van Ibou Sawaneh en gleed het leer in doel: 1-2. De veertiende van het seizoen voor Emond. De thuisploeg verslapte en het was geel-blauw dat nog de meeste doelkansen afdwong. Onder meer een zeer bedrijvige Destorme zorgde nog een paar keer voor doelgevaar. Zijn afstandsschot ging net naast en even later werd zijn poging van dichtbij afgeblokt door Steve Colpaert.

Ook Ibou Sawaneh ging zijn kans, hij trof het zijnet. Aan de overzijde etaleerde de ingevallen Aleksandar Trajkovski nog even zijn traptechniek met een vluchtschot dat maar net over ging. W-B had de buit eigenlijk al op zak moeten hebben, maar liet zich in de slotfase toch nog de kaas van het brood eten. Ghislain Gimbert prikte de gelijkmaker binnen nadat een vrijschop van Trajkovski eerst nog werd gepareerd door Steppe: 2-2.

Zo moest W-B uiteindelijk nog vrede nemen met een gelijkspel in Waregem. Los van het resultaat kon trainer Guido Brepoels best tevreden zijn over de mentaliteit van zijn spelers en de aantal afgedwongen kansen. Volgend weekend staan beide teams weer tegenover elkaar, ditmaal op de Freethiel.

 

Zulte Waregem: Bossut (k); Brebels (69′ Hazard), Mendy, Colpaert, Verboom; Jorgensen, Essikal, Kaya, Messoudi (60′ Rosenthal); Rossi (60′ Trajkovski), Gimbert

Waasland-Beveren: Steppe; Vandam, Robson, De Pauw, Addy; Rowell, Destorme, Blondelle (k); Vanzo (83′ Wilmet), Emond, Ibou

Doelpunten: 6′ Rossi 1-0, 28′ Destorme 1-1, 59′ Emond 1-2, 87′ Gimbert 2-2

Gele kaarten: 19′ Robson, 45+2′ Gimbert, 52′ Mendy, 90′ Mendy, 91′ Vandam

Rode kaarten: 90′ Mendy

Scheidsrechter: Serge Gumienny