Go back

W-B scoort tegen kanker! Jij toch ook?

De clubs van de Jupiler Pro League, dus ook Waasland-Beveren, Pro League+ en tv-zender één slaan dit weekend de handen in elkaar voor Iedereen tegen Kanker. De JPL-clubs doen op de derde speeldag van de play-offs mee aan de actie ‘Scoren tegen Kanker’.

Voor elk doelpunt op speeldag drie van de play-offs, stort de Pro League €2.500 voor Iedereen tegen Kanker. Met de actie willen de initiatiefnemers zo veel mogelijk voetbalteams mobiliseren om dat weekend mee te Scoren tegen Kanker. Want elke goal telt! Als symbool van deze nooit eerder geziene actie zullen spelers en scheidsrechters, luttele seconden voor de aftrap, zij aan zij staan voor een foto. Een sterk beeld dat de actie extra kracht bij zet.

Jij kan ook meedoen!

De JPL-clubs geven het voorbeeld, maar de initiatiefnemers hopen dat er in het weekend van 17-18-19 april, op alle niveaus, zo veel mogelijk clubs mee ‘Scoren tegen Kanker’. Nationale competities, provinciale competities, cafévoetbal, zaalvoetbal: iedereen kan meedoen! Hetzelfde geldt trouwens voor de leeftijd: duiveltjes, miniemen, eerste teams, senioren: iedereen kan ‘Scoren tegen Kanker’. Elke club kan bovendien kiezen welk bedrag ze storten per gescoord doelpunt. En wat als er niet gescoord wordt? Bij 0-0 roepen de initiatiefnemers de niet-scorende club(s) op om toch solidair te zijn en een bedrag te storten tegen kanker. Want hoe meer centen, hoe beter België gewapend is tegen kanker.

Wil je meedoen met je club? Surf dan naar www.iedereentegenkanker.be en registreer je actie. Eenmaal geregistreerd kan je met je club de officiële Scoren tegen Kanker-affiche downloaden. Die kan je personaliseren: typ er de naam van de clubs in die tegen elkaar spelen, plak er de teamfoto’s in, print ze af en verspreid ze! Deel je actie ook via de sociale media, #iedereentegenkanker of verwijs meteen mee naar www.iedereentegenkanker.be.