Go back

W-B strikt Luxemburgse international Laurent Jans

Tekst & Foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zich met het oog op volgend seizoen versterkt met de Luxemburgse international Laurent Jans (22). Hij tekende een overeenkomst bij W-B voor twee seizoenen met optie op een extra jaar. Jans, een rechtsachter, komt over van Fola Esch.

Waasland-Beveren neemt Laurent Jans (05-08-1992) over van het Luxemburgse CS Fola Esch. Jans is een 22-jarige rechtsachter die ook op het middenveld uit de voeten kan. De voorbije vier seizoenen was hij basisspeler bij Fola Esch. In het seizoen 2012-2013 werd hij landskampioen met die club, een jaar later vicekampioen. Hij trad er ook aan in enkele Europese kwalificatiewedstrijden. Ook dit seizoen staan Jans en Fola Esch aan de leiding in de Luxemburgse BGL Ligue.

Jans is daarnaast al enkele jaren international voor zijn land. Sinds zijn debuut voor de nationale ploeg van Luxemburgs heeft hij tot dusver een twintigtal caps verzameld. Er was ook concrete interesse uit Frankrijk voor Jans, die zelf de voorkeur gaf aan een transfer naar Waasland-Beveren.