Go back

W-B thuis onderuit tegen Zulte Waregem: 0-2

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn vierde wedstrijd in Play-off II verloren van Zulte Waregem. 0-2 werd het in het Freethielstadion. Kaya en Trajkovski kwamen tot scoren voor de bezoekers. In de eerste helft werd een geldig doelpunt van Blondelle afgekeurd. 

Door het wegvallen van Robson Severino da Silva, die twee duels geschorst is, liet Guido Brepoels Siebe Blondelle een rijtje zakken. Zo verscheen Alec Luyckx weer aan de aftrap op het middenveld. Die zou echter al na een kwartier geblesseerd naar de kant gehaald worden. Ook bij Zulte Waregem enkele wijzigingen ten opzichte van vorig weekend, maar liefst vier nieuwe namen in de basiself van Francky Dury.

De eerste dreiging kwam van de bezoekers. Aleksandar Trajkovski probeerde het vanuit een scherpe hoek, maar Kenny Steppe liet zich niet verrassen. Waasland-Beveren reageerde met een gevaarlijke kopbal van een bedrijvige David Destorme. Sammy Bossut hield z’n netten schoon met een aardige reflex. Op het halfuur kwam W-B op voorsprong via Siebe Blondelle. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel, hoewel de bal via de knie van Jesper Jorgensen tot bij Blondelle kwam. Onterecht dus. Het doelpunt viel kort daarop wel aan de overzijde. Onur Kaya krulde zijn vrijschop netjes over de muur: 0-1.

W-B had veruit het meeste balbezit in de partij, maar kon dat overwicht ook na de pauze maar moeilijk omzetten in doelgevaar. Al te vaak kwam de beslissende pass er niet uit. Kansen waren schaars. Ibou Sawaneh probeerde het met links, de hoek was scherp en Bossut stond paraat aan de eerste paal. Bij Essevee was Aleksandar Trajkovski de gevaarlijkste man in de tweede helft. Eerdere pogingen werden gepakt door Steppe of vonden het kader niet, kort voor het einde was het toch raak voor de Macedoniër: 0-2, wedstrijd gespeeld. Zulte Waregem speculeerde op de counter en kon het uiteindelijk dus ook zo afmaken. Volgend weekend trekt W-B naar Genk. De week daarop sluit het thuis tegen KV Mechelen het seizoen af.

 

Waasland-Beveren: Steppe; Vandam, De Pauw (81′ De Belder), Blondelle, Addy; Rowell, Destorme, Luyckx (16′ Maric); Vanzo (69′ Henkens), Emond, Ibou

Zulte Waregem: Bossut; Dujardin, Essikal, Colpaert, Verboom; Trajkovski, Jorgensen, Ekangamene, Rosenthal, Kaya; Gimbert (46′ Messoudi)

Doelpunten: 35′ Kaya 0-1, 89′ Trajkovski 0-2

Gele kaarten: 34′ Blondelle, 55′ Dujardain, 59′ Jorgensen

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Toeschouwers: 3.469